Dejttips – vi har tipsen för er första träff!

Dejttips med eDarling

En dejt är när två människor träffas för att se hur bra de trivs tillsammans. Man talar oftast om dejting ur ett kärleks- och förhållandeperspektiv. Det kan vara en så kallad blind date, där man aldrig träffats förr, men det kan lika gärna vara två vänner som bestämmer sig för att se om det kan bli något mer än vänskap dem emellan, eller två bekanta som kanske bara träffats vid något enstaka tillfälle förut. En dejt är när två människor träffas och lär känna varandra helt enkelt. Läs våra dejttips inför ert första möte!

Dejttips – er första dejt

Många drar sig inför sin första dejt. Man är rädd för att ha för stora förväntningar – och för att den man träffar också ska ha det! ”Kommer han verkligen vara så snygg som på bilden”, ”tänk om det blir en enda lång pinsam tystnad”, ”tänk om hon tycker att jag är tråkig ” ”tänk om vi inte alls klickar”. Ett litet dejttips kan vara att inte tänka på dejten och personen man träffar som den potentiella stora kärleken i livet, och att det måste vara kärlek vid första ögonkastet. Tänk på din dejt som en potentiell god vän som du förhoppningsvis kan ha mycket roligt tillsammans med. Finns attraktion och känslor där så kommer flirtandet av sig själv förr eller senare. Se bara till att ha roligt under tiden. Glöm inte att din dejt förmodligen är lika nervös som du själv. Ni är båda i samma nya situation, det är bara att slappna av och göra den ovana situationen till något trevligt du gärna vill göra igen!

”Glöm inte att din dejt förmodligen är lika nervös som du själv.

Dejta mera

Genom en dejt kan man få en ny vän. Går man in med inställningen att det är en ny vän man träffar så blir dejten roligare och mer avslappnad. Det ligger också närmare sanningen att tänka så då en framtida partner oftast är en god vän från början. Vad gör man på en dejt då? Ja, vad som helst. Att äta middag tillsammans förknippar många med dejter, men var inte rädd för att träffas vid tillfällen då det händer lite mer omkring er. På det viset blir det inga spända tystnader, och det är även lätt att hitta samtalsämnen. Ett dejttips är att välja något av din eller din dejts intressen för att lära känna varandra lite bättre!

Dejting på romantiska platser

Det finns många olika ställen som lämpar sig för romantik och dejter. Att äta middag tillsammans på en fin restaurang är ett populärt sätt att dejta på. Om man inte känner för det så kan en lång promenad tillsammans vara ett skönt och avslappnat sätt att lära känna din dejt på. Annars brukar det inte vara svårt att hitta ett intresse som ni båda gillar om ni har hittat varandra på en singelsajt. Ni har förmodligen redan lärt känna varandra lite grann genom personliga meddelanden via eDarling, var därför inte rädd för att föreslå en annorlunda aktivitet. På det viset får din dejt lära känna fler av dina sidor!

Dejttips – lyssna på magkänslan

Det viktiga när man dejtar är att göra något som båda uppskattar. Ibland är det lätt hänt att man inte vill göra sin dejt besviken eller att man vill imponera på sin dejt, och då tacka ja till aktiviteter man inte alls har lust med. Tänk dock på att det är bra att vara ärlig från början med vad du gillar och ogillar, det visar ju trots allt på karaktär och personlighet. Självklart är det också viktigt att vara öppen för nya saker och aktiviteter och inte minst att vara ödmjuk för den andres intressen! Se till att komma överens om en aktivitet ni båda vill göra. Huvudsaken är ju att ni ska lära känna varandra och ha roligt tillsammans.

Dejttips

Olika former av dejting

Formen för dejtingen varierar beroende på vilken fas i dejtandet man är. Både plats och vad man väljer att göra varierar beroende på om det är första dejten man går på tillsammans, eller om man redan träffats några gånger. På första dejten kan det vara skönt att göra något som inte kräver alltför mycket ansträngning, särskilt om man är nervös och ovan vid att dejta. Ett dejttips är då att gå på nöjespark, en marknad, ett museum eller något liknande som kan hjälpa er att tänka på annat, det kan hjälpa samtalet att flyta på bättre. På senare dejter när ni lärt känna varandra närmare kan det vara roligt att hitta på annat för att lära känna varandra ännu bättre. Kanske åka ut på dagsutflykter till omgivande natur eller till och med hitta på aktiviteter med varandras vänner och bekanta.

Vilket är ditt bästa dejttips? Dela med dig genom att kommentera nedan?

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion