Första dejten

Den första dejten är något som kan skapa både lyckliga fjärilar i magen och en hel del nervositet. Det kan kännas som en milsvid skillnad att träffas i verkligheten jämfört med hur det var att prata över meddelanden och telefon. Men vad är då bra att tänka på inför er första träff?

Ditt kroppsspråk påverkar i stor utsträckning hur personen du möter kommer att uppfatta dig. Men vårt tips är att inte tänka för mycket på det. Försök istället att bara slappna av, om du är nervös så behöver du inte vara rädd att visa det heller. Du kan vara säker på att ditt sällskap är lika nervös som du.

När du uppträder naturligt utifrån dina egna känslor framstår du som ödmjuk och jordnära, ett drag som väldigt många finner attraktivt. Så försök vara dig själv så gott det går.

När ni först träffas

En kram kan ibland kännas lite framfusigt om ni aldrig setts förut, men om det känns rätt och du ser att din dejt också är inställd på en kram när ni hälsar är det klart ni ska kramas. Annars fungerar ett vanligt handslag och en enkel presentation av er själva alltid bra.

När ni sitter ner och börjar prata med varandra, visa att du är intresserad av samtalet, nicka när du håller med och ställ motfrågor för att hålla konversationen levande. Tänk också på att hålla ögonkontakt, men inte för intensivt så det känns som du stirrar på personen mitt emot dig.

Känner du att det blev en lyckad dejt? Berätta det innan ni skiljs åt. Det kommer röja bort eventuella tvivel för ditt sällskap om hur du upplevde er träff, och ger er en naturlig övergång att komma överens om ett nytt tillfälle att ses. Om allt känns bra nu så kan ni gott avsluta dejten med en kram.

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion