Åldersskillnad? Kärleken känner ingen ålder

Äldre man, yngre kvinna - eDarling

Hur fungerar det egentligen med åldersskillnader i förhållanden? Det har blivit allt vanligare att dejta en betydligt yngre respektive äldre partner. Men hur fungerar ålderskillnader i praktiken? Par med stor åldersskillnad får ofta ta emot kritik och dömande ord från sin omgivning. Deras relation tas inte alltid på allvar och de känner ofta att deras kärlek är ifrågasatt. Paret kan till och med få känslan av att behöva förklara för sin omgivning varför de har valt att leva med varandra.

Äldre man och yngre kvinna

Vad är det som får en äldre män och yngre kvinna att falla för varandra? Vanligen har kvinnor en äldre partner än dem själva, ibland är åldersklyftan låg men det finns många fall då mannen är betydligt äldre. Men vilken betydelse har detta för förhållandet, om någon alls?

Fördomar är vanliga

Fördomarna som människor vanligtvis har mot dessa par är att kvinnorna enbart är intresserade av mannens ekonomiska tillgångar, och att männen enbart vill ha kvinnorna för deras ungdomliga skönhet. I själva verket kan det finnas många olika skäl för kärleken mellan en äldre man och en yngre kvinna. Män gillar att de får en influens av ungdom tillbaka i deras liv och nya perspektiv. Unga kvinnor kan känna sig trygga hos äldre män med mer livserfarenhet, särskilt om de blivit svikna i tidigare förhållanden.

Fördelar med åldersskillnader

En studie från Max Planck-institutet för demografisk forskning i Rostock har tagit upp frågan huruvida åldersskillnad i relationer gör skillnad i den förväntade livslängden eller inte. I studien dras slutsatsen att män som har en yngre kvinna också har betydligt högre medellivslängd än män som har en partner i samma ålder som de själva. Det är inte bara den förväntade livslängden som ökar för män med yngre kvinnor. Om mannen är några år äldre än sin partner så ökar chansen för paret att få barn, enligt en studie som österrikiska forskare sammanställde för två år sedan.

”Män som har en yngre kvinna också har betydligt högre medellivslängd”

Njut av livet och kärleken

Naturen har ingen åldersgräns när det kommer till kärlek. Din egen personliga lycka kan bara du stå för. Om du är lycklig i ditt förhållande, oavett om du har en äldre man, eller om du är en man med en äldre kvinna, så spelar det ingen roll vad andra tycker är rätt och fel. Det viktigaste är lyckan i er relation och att ni känner er trygga och bekväma med varandra. Så länge ni älskar varandra så har ni inga hinder framför er. Kom ihåg att åldern endast är en siffra, men att kärleken till varandra är allt. Ingen annan än du vet vem eller vad som är bäst för dig, så lita på din instinkt och ditt hjärta!

Har du några frågor kring ämnet äldre man yngre kvinna? Skriv gärna till [email protected]

Källor

http://www.familie-und-tipps.de/Senioren/Altersunterschied.html
http://www.healthindex.de/liebe-partnerschaft/altersunterschied.php
http://www.faz.net/s/Rub8E1390D3396F422B869A49268EE3F15C/Doc~E258F2762373749AB953E2FF7F68D84FA~ATpl~Ecommon~Scontent.html
http://www.welt.de/vermischtes/article7610060/Frauen-mit-gleichaltrigem-Partner-leben-laenger.html

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion