Kär i kärleken?

Kär i kärleken? eDarling

Inleder man en relation med någon väldigt snart efter det att man precis träffats kan det handla om att man är kär i kärleken snarare än i personen man dejtar. Känslor man tror sig ha, kan överdrivas eftersom man väldigt gärna vill uppleva dem. Det är inte konstigt att man söker efter kärlek, närhet och tillit – men det är skillnad på att vara förälskad i någon, och att faktiskt vara kär i eller älska personen.

Kär i kärleken? Du tvivlar på känslorna

Tvivlar du på dina känslor för personen du dejtar? Om du är kär på riktigt är det mer troligt att du ”bara vet” att det du känner är äkta. Det kan kännas lockande att inleda en relation med någon, även om du inte gillar alla sidor hos personen, men det är inte en bra grogrund för ett förhållande. Då är du antagligen kär i kärleken.

Du hoppar mellan relationer

Har du strax efter att en relation tagit slut inlett ett nytt förhållande? Det kan tyda på att du snarare söker efter någon, nästan vem som helst, än den rätte. Stanna upp och känn efter om känslorna är genuina. Det kan självklart vara så att du hittat drömpartnern och att känslorna då är sanna. Men är det ett upprepat mönster, att du ständigt hoppar från en relation till nästa, kan det vara bra att fundera över hur verkliga känslorna varit. Kanske har du har varit mer kär i kärleken, eller kanske känt ångest över att vara ensam.

Fokusera på dig själv

Om du tvivlar på känslorna inför din dejt eller partner, och om du inleder en ny relation strax efter att den tidigare tagit slut, kan det vara dags att utvärdera dig själv och din situation. Vad känner du – egentligen? Vad söker du i en relation och hos din partner? Stämmer dina önskemål överens med den situation du befinner dig i, eller är du kär i kärleken? Det är viktigt att du ser över dina egna behov och prioriteringar, inte enbart din partners. Båda parter måste må bra och trivas i relationen.

Komma bort från ”kär i kärleken”

Det kan vara svårt att se eller känna om känslorna är genuina, men inleder du en relation med någon som du inte gillar alla sidor hos, och om du tvekar över dina känslor – så kan det mycket väl handla om att du är kär i kärleken. Lär dig älska dig själv först, det är nyckeln till att bygga en trygg och mogen relation med någon annan.

Se till att du tar dig tid för dig själv och får ditt eget utrymme i förhållandet. Lita på att din partner finns kvar även om ni gör saker på varsitt håll och lita på att du klarar av att göra saker på egen hand. Det är inte ovanligt att man har egna intressen och vänner, som din partner inte nödvändigtvis behöver vara en del av. Du ska inte behöva kväva dina egna drömmar och hobbys för att du är i en relation. Det är möjligt att sakerna du gillar är något som din partner ser som en intressant sida hos dig, även om ni inte har själva hobbyn gemensamt. Även om ni tar till er varandras intressen och eventuellt kommer att dela dessa så ska du fortfarande kunna vara dig själv i förhållandet. Känner du inte att du kan vara dig själv, utan måste försöka imponera på din partner eller ta till dig hans eller hennes hobbys, kanske du är kär i kärleken och inte i personen i fråga.

Kunna vara ensam

Det är viktigt att du kan vara ensam och inte behöver någon vid din sida i alla situationer. Även om man är tillsammans med någon kan det hända att man vid vissa tillfällen inte kan tillbringa all tid tillsammans, till exempel vid jobbresor eller om man har olika vänner och/eller intressen. Om du inte är kär i kärleken, utan faktiskt har sanna känslor för din partner, så är det viktigt att du är säker på dig själv, relationen och vet var ni har varandra.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion