av eDarlings redaktion
24361

Kärleksproblem - break up or make up

Kärleksproblem - eDarlings råd
Känns det som att din och din partners relation kommit till ett vägskäl? Ibland kan det vara subtila signaler som avslöjar vart förhållandet är på väg. Är det dags att lämna eller rädda det ni har tillsammans?

Kärleksproblem - när har det gått för långt?

Att överanalysera allt din partner säger leder sällan till någonting gott. Men om du känner att allt inte står rätt till i er relation kan det vara dags att hålla utkik efter tecken som kan avslöja om ni har kärleksproblem.

1. ”Vi behöver en paus”

Denna fras är förmodligen en av de mest använda efter ”det är inte du, det är jag”. Innebörden av uttrycket är något du inte ska ignorera. Vissa behöver ibland en paus, men det betyder inte alltid att en separation väntar. Tid och avstånd kan lösa problem – om inte du eller din partner väljer att gå sin egen väg. Oavsett hur pausen slutar så tyder det på kärleksproblem om den ena partnern, eller båda, vill ta en paus.

LÄS ÄVEN - Så kommer man över sitt ex

2. ”Jag ringer dig senare”

Här är det viktigt att lyssna efter vilken ton orden sägs med. Om de avslutas med en irriterad suck kan det betyda ”lämna mig ifred”. Ordet ”senare” är ganska intetsägande och kan stå för många olika innebörder. Menade personen senare idag eller senare nästa vecka? Om ni har setts så gott som varje dag och du plötsligt får ett kyligt bemötande kan det innebära att ni har kärleksproblem. Men ta inte ut någonting utan att vara säker; det kan bara vara så att personen du gillar har mycket att göra för tillfället och helt enkelt ringer dig när det finns tid.

3. För att undvika kärleksproblem – jämför inte med andra

Det är ett dåligt tecken om din partner jämför dig med någon annan, eller jämför er relation med ett annat pars förhållande. Oavsett om det är en jämförelse med hans eller hennes första kärlek, eller bästa vännens till synes perfekta förhållande, så nedvärderar det er egen relation. Det kan betyda att din partner inte anser att er relation håller måttet, men det viktiga här är att ni pratar om saken och delar med er av hur ni känner för varandra. För att kunna förbättra er egen tillvaro är det viktigt att ni har en god kommunikation.

4. Bristande respekt

Att förolämpa sin partner eller kalla denne för skällsord är ett stort tecken på bristande respekt i förhållandet. Om man kommer till en punkt där man försöker såra känslorna hos den man älskar har relationen mer än ett kärleksproblem. Det finns inget som berättigar eller ursäktar ett sådant beteende. Det kan hända att diskussioner ibland hettar till och att någon, eller båda, överreagerar och säger saker som det egentligen inte finns grund för. Men det är skillnad på att ha en diskussion och att ständigt hacka på sin partner.

5. Ett stort kärleksproblem: att ni slutar kommunicera

Ett annat kärleksproblem som kan uppstå efter ett långvarigt förhållande är att ni slutar kommunicera med varandra. Det kanske inte finns något kvar att säga. Här kan det vara dags att lägga relationen bakom sig och gå vidare, om ni inte känner för att ge det ett nytt försök. Du gör inte dig själv eller din partner en tjänst om du försöker hålla fast vid något som inte går att rädda. Ni måste fatta ett beslut ni båda mår bra av och ska ni ge relationen en nystart måste det vara ömsesidigt.

Även om ni har diskussioner, tar en paus eller inte hinner ringa varandra varje dag så behöver det inte vara slutet för er relation. Kanske behöver ni rensa luften mellan er eller ta en paus för att inse att ni faktiskt inte vill leva ifrån varandra.

Vi önskar dig lycka till med att lösa ditt kärleksproblem!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till edarling@redaktion.se

Comments

Hej Jag har lite problem just nu och vet inte var ska jag ta vägen. Jag och min partner känner varandra ett år innan jag bestämde att flytta ihop med honom. Vi har bott ihop i ett år men bråkade då och då eftersom han bryr sig inte om så mycket och brukade chatta med andra kvinnor. Jag sa till honom att jag gillade inte det och han lovade varje gång att inte göra så igen men fortsatte ändå. Varje gång vi bråkade så sa han att han älska mig och vet inte varför han gör så. Jag gjorde slut med honom för 2 veckor sen nu men jag känner mig ledsen ända sen dess, jag vill inte förlora honom.. Vad ska jag göra??

Hej

Vi förstår att det känns väldigt jobbigt just nu men vi tycker även att du gjorde allt rätt; du var ärlig med dina känslor och sa ifrån när något kändes fel och avslutade på dina villkor. Problemet är ju dock att du inte gjorde det på grund av brist på kärlek, snarare tvärtom, vilket självklart gör det väldigt svårt att lämna ett förhållande. Använd den här tiden för att reflektera och verkligen tänka vad du vill - och om ni bestämmer er för att prova igen sätt tydliga regler om chattandet och vad som är okej och ej och tydliggör att han måste förstå att det sårar dig och att försöka tänka sig in i om det var en omvänd situation hur han skulle känna.

Lycka till med kärleken! MVH ditt eDarling-team

Hej, jag hade en kille men vi bråkade för ofta. Varje gång vi bråkade sa han jag älskar dig inte du är dum i huvet dra åt helvete men sen när allt blir bra då säger han att han inte menade allt han sa men jag blev less blev sjukt sårad varje gång. Han trodde att jag ljög hela tiden för att jag hade en bästa kompis som är en kille men han trodde hela tiden typ att jag ljuger för han så jag gjorde slut med honom och blev bästa vänner istället. Men vad ska jag göra för glömma bort mina känslor för honom? Det finns en kille som är skitkär i mig jag gillar honom också men svårt när jag har känslor för mitt ex :/ vet inte vad jag ska göra?

Hej

Kanske behöver du ett paus från din ex ett tag för att verkligen få perspektiv och distans till situationen? Det låter som att han var en ganska misstänksam och negativ pojkvän, glöm aldrig att ett förhållande ska alltid ge mer lycka än någonting annat. Det kommer bli svårt att släppa känslor för någon som fortfarande är närvarande i ditt liv. Vårt bästa tips är att försöka fokusera på annat ett tag och om du känner dig känslomässigt redo ge den nya killen en chans, du förtjänar att vara lycklig och en partner som behandlar dig väl i alla lägen!

Lycka till med kärleken

MVH ditt eDarling-team

Hej, jag och min kille har varit tillsammans i snart två mysiga månader men vi bråkar ganska ofta för jag är hans första tjej och jag förstår han ändå. Vi har bråkat ganska mycket eftersom att han är svartsjuk å tror att jag kommer hångla med varenda av mina killkompisar för jag har bara killkompisar och han hatar det.. Vi har börjat ta paus å det har ba gått två dagar och jag känner redan att jag älskar han och de är jobbigt me paus.. Vad ska jag göra så att relationen förbättras??

Hej Sophie!

Det låter som att din kille är väldigt osäker på sig själv vilket tyvärr påverkar er relation tillsammans. Det du kan göra är att förklara tydligt för honom att dina killkompisar är just bara det - kompisar, och att du inte har något romantiskt intresse för dem överhuvudtaget och att du bara vill ha honom. Samtidigt måste han lära sig acceptera dina vänner, kanske kunde du bjuda alla på middag så att de kan mötas och han kan se att det inte finns något hot mot honom? Vem vet kanske han till och med får några nya, goda vänner på kuppen!

MVH ditt eDarling-team

Hej. Jag är en kvinna på 27 år som har haft lite kärlekstjafs emellertid. Har varit tillsammans med min kille i 6 år. Bott ihop i 3 år. Jag älskar honom så mycket men har heller inte varit singel sen jag var 17 år. Hoppat till förhållande till förhållande. Nu har jag kommit till en svacka att jag behöver lite tid för mig själv. Samtidigt är jag nog lite rädd. Vet inte vad jag ska göra och detta gnager i mina tankar. Har enskild firma inom fotvård och är undersköterska och jobbar som timanställd. Min sambo friade till mig för 2 månader sedan och var jätteglad och lycklig. Sen hände nått. Redan 2 veckor efter förlovningen kollade jag upp klänningar, blommor, olika ställen att vigas osv. Mådde så bra. Nu bara av att höra ordet bröllop gör mig trött och lite dyster. Han kommer nu på torsdag åka till usa i 2 veckor. Kanske bra i vårt förhållande. Behöver kanske en paus ?

Hej!

Det är vanligt att få så kallade "kalla fötter" inför ett så livsändrande event som ett bröllop. Lite egentid kan vara exakt vad du behöver just nu, en chans att tänka och få distans. Stress kan även ge känslor av depression, kanske är allt du behöver, precis som du säger, en paus? Men du skriver att ni älskar varandra, vilket är det viktigaste, så länge ni gör det har ni fantastiska förutsättningar för ett fortsatt underbart liv tillsammans!

Lycka till med kärleken!

MVH ditt eDarling-team