Kärleksproblem – break up or make up

Kärleksproblem - eDarlings råd

Känns det som att din och din partners relation kommit till ett vägskäl? Ibland kan det vara subtila signaler som avslöjar vart förhållandet är på väg. Är det dags att lämna eller rädda det ni har tillsammans?

Kärleksproblem – när har det gått för långt?

Att överanalysera allt din partner säger leder sällan till någonting gott. Men om du känner att allt inte står rätt till i er relation kan det vara dags att hålla utkik efter tecken som kan avslöja om ni har kärleksproblem.

1. ”Vi behöver en paus”

Denna fras är förmodligen en av de mest använda efter ”det är inte du, det är jag”. Innebörden av uttrycket är något du inte ska ignorera. Vissa behöver ibland en paus, men det betyder inte alltid att en separation väntar. Tid och avstånd kan lösa problem – om inte du eller din partner väljer att gå sin egen väg. Oavsett hur pausen slutar så tyder det på kärleksproblem om den ena partnern, eller båda, vill ta en paus.

LÄS ÄVEN – Så kommer man över sitt ex

2. ”Jag ringer dig senare”

Här är det viktigt att lyssna efter vilken ton orden sägs med. Om de avslutas med en irriterad suck kan det betyda ”lämna mig ifred”. Ordet ”senare” är ganska intetsägande och kan stå för många olika innebörder. Menade personen senare idag eller senare nästa vecka? Om ni har setts så gott som varje dag och du plötsligt får ett kyligt bemötande kan det innebära att ni har kärleksproblem. Men ta inte ut någonting utan att vara säker; det kan bara vara så att personen du gillar har mycket att göra för tillfället och helt enkelt ringer dig när det finns tid.

3. För att undvika kärleksproblem – jämför inte med andra

Det är ett dåligt tecken om din partner jämför dig med någon annan, eller jämför er relation med ett annat pars förhållande. Oavsett om det är en jämförelse med hans eller hennes första kärlek, eller bästa vännens till synes perfekta förhållande, så nedvärderar det er egen relation. Det kan betyda att din partner inte anser att er relation håller måttet, men det viktiga här är att ni pratar om saken och delar med er av hur ni känner för varandra. För att kunna förbättra er egen tillvaro är det viktigt att ni har en god kommunikation.

4. Bristande respekt

Att förolämpa sin partner eller kalla denne för skällsord är ett stort tecken på bristande respekt i förhållandet. Om man kommer till en punkt där man försöker såra känslorna hos den man älskar har relationen mer än ett kärleksproblem. Det finns inget som berättigar eller ursäktar ett sådant beteende. Det kan hända att diskussioner ibland hettar till och att någon, eller båda, överreagerar och säger saker som det egentligen inte finns grund för. Men det är skillnad på att ha en diskussion och att ständigt hacka på sin partner.

5. Ett stort kärleksproblem: att ni slutar kommunicera

Ett annat kärleksproblem som kan uppstå efter ett långvarigt förhållande är att ni slutar kommunicera med varandra. Det kanske inte finns något kvar att säga. Här kan det vara dags att lägga relationen bakom sig och gå vidare, om ni inte känner för att ge det ett nytt försök. Du gör inte dig själv eller din partner en tjänst om du försöker hålla fast vid något som inte går att rädda. Ni måste fatta ett beslut ni båda mår bra av och ska ni ge relationen en nystart måste det vara ömsesidigt.

Även om ni har diskussioner, tar en paus eller inte hinner ringa varandra varje dag så behöver det inte vara slutet för er relation. Kanske behöver ni rensa luften mellan er eller ta en paus för att inse att ni faktiskt inte vill leva ifrån varandra.

Vi önskar dig lycka till med att lösa ditt kärleksproblem!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion