Partnerhoroskop – stjärnorna visar vägen

Partnerhoroskop - eDarling

Jungfru och Vädur eller Oxe och Tvilling? Enligt astrologin kan man med hjälp av ett partnerhoroskop förutspå hur en romans med ett annat stjärntecken skulle se ut. Vilket stjärntecken som skulle passa bäst ihop med ditt för att du ska få ett förhållande fyllt med romantik och harmoni. I den första delen av våran mini-serie visar vi fyra exempel som enligt astrologin är en bra början för en lyckad romans.

Vad är ett partnerhoroskop?

Astrologin menar att man med hjälp av tid och födsel kan avgöra vilka personlighetsdrag som man kommer att ha. På så sätt kan man med hjälp av ett partnerhoroskop para ihop personer som har lika personlighetsdrag. Eller finna kombinationer som kompleterar varandra på ett harmoniskt sätt.

Men frågan är om personlighetsdrag och stjärntecken verkligen passar ihop sett ur ett vetenskapligt perspektiv? Det är svårt att avgöra men eDarling har undersökt saken lite närmre.

1) Tvillingen och Skytten: två våghalsar möts

Tvilling och skyttFör dessa sociala och äventyrsfulla stjärntecken är en kväll framför TV:n helt otänkbart ur ett astrologiskt perspektiv. De vill ha ett aktivt och fartfullt liv med mycket spänning och många nya erfarenheter. Båda stjärntecknen anses vara väldigt sociala, entusiastiska, lättsamma och flexibla. De har inga problem att träffa nya vänner eller skapa nya kontakter. Eftersom dessa stjärntecken har så mycket gemensamt ses det som en bra grund till ett långvarigt förhållande. Ett exempel är det kända paret Angelina Jolie (tvilling) och Brad Pitt (Skytt) som träffades 2005 under inspelningen av ’’Mr and Mrs Smith’’. Idag har dem 6 barn och anses vara ett av dem starkaste paren i Hollywood.

2) Jungfru och Skorpionen

Jungfru och skopionJungfrun och Skorpionen går sällan på fest eller omger sig med människor som har ett högt tempo. Enligt astrologin är dom här stjärntecknen inåtvända och reserverade. Jungfrun vill ha en lugn tillvaro runt omkring sig. Enligt astrologin beskrivs hon som en nervös och anpassningsbar person. Dessa egenskaper verkar passa in på modellen Claudia Schiffer (Jungfru). Vid sidan av hennes karriär vill hon ha det lungt och tryggt. Psykologiskt sett så passar Jungfrun och Skorpionen mycket bra ihop då komponenterna i deras karaktärsdrag är bra ämnade för varandra.

3) Lejonet och vågen: En perfekt matchning!

Lejon och vågEnligt traditionell astrologi är harmoni och balans det viktigaste för ett förhållande. Partnerna måste jobba för att skapa balans. Ett bra exempel är John Lennon (Våg) som var en person som behövde harmoni och diplomati för att kunna uträtta sina musikaliska mästerverk. Men eftersom Vågen har drag av obeslutsamhet är det bra att Lejonet kan kompletera med sina karaktärsdrag. Dessa stjärntecken anses vara en mycket bra kombination eftersom de har många likheter men även skiljer sig på ett bra sätt. Lejonet är väldigt beslutsam, värmhjärtad och generös. Men kan även ha vissa egoistiska drag, vilket reduseras av Vågens generösa drag. Det är viktigt att ha den balansen i ett förhållande, då det hjälper till att förstärka partnerns positiva drag och samtidigt reduserar de negativa sidorna.

4) Stenbocken och Oxen.

Stenbock och oxenInom astrologin är dessa stjärntecken mycket traditionella och en bra kombination. Båda beskrivs som: flirtiga, ihärdiga, tålmodiga, hårt arbetande, tänkeväckande, familje-orienterade, extremt tillförlitliga, ansvarsfulla, ambitiösa och med ett stort samvete. Eftersom dom har så många personlighetsdrag som är lika är dom näst intill själsfrände. Ett förhållande som består av en Stenbock och en Oxe har därför en stor chans att få ett långt och lyckligt förhållande. Det kändaste paret som bär på dessa stjärntecken är Jessica Alba (Oxe) och hennes man Cash Warren (Stenbock) som båda lägger stor vikt på familjelivet.

5) Kräfta och fisk

Enligt klassisk astrologi bör kräftor undvika fiskar på grund av deras till synes uttalade blyghet. En mysig hemmakväll blir alltså ofta att föredra. Dessa stjärntecken enligt astrologin sägs vara inåtvända, något reserverade och ha lätt för att bli sårade. Kändisar som Johnny Cash (fisk) och Tom Hanks (kräfta) är bra exemplar.

Psykologiskt sett så är ett förhållande mellan en fisk och kräfta väldigt harmoniskt på grund av deras liknande karaktärsdrag. De kan vara en bra kombination då deras likheter får dem att ta hänsyn till varandras känslomässiga behov.

6) Väduren och vattumannen: ovanligt kärlekshoroskop

Personer med stjärntecknet vattuman tolkas i astrologin som öppna för förslag, nyfikna och ivriga att experimentera. Väduren är mycket utåtriktad, självsäker och äventyrlig. Psykologiskt sett anses vattumannen och väduren utgöra ett oharmoniskt par då båda vill och är bestämda med att förverkliga sina drömmar och mål. Men det finns fortfarande chans för ett långt och lyckligt partnerskap! Med ovan beskrivna karaktärsdrag så står dessa två stjärntecknen lite ut från mängden. Ett bra exempel är popsångerskan Stefani Germanotta, även känd som Lady Gaga (vädur) och reggaemusikern Bob Marley (vattuman).

7) Lika barn leka bäst?

Kräfta med kräfta eller vattuman med vattuman? Vetenskapligt sett är samma stjärntecken också lovande konstellationer på grund av deras identiska egenskaper. Detta bevisar paret Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick, som båda är födda i vädurens tecken. Det sägs att par med samma stjärnbild ofta fungerar då de har mycket gemensamt, men det kan ju också uppstå problem just därför. Kanske blir det tråkigt i längden om båda parter hela tiden instämmer istället för att på olika sätt komplettera varandra.

Vill du se mer konstellationer, läs här!

Har du frågor? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion