Att äntligen träffa den rätta

Stefan & Herdis

För någon vecka sedan damp det ner ett mejl till oss på redaktionen. Det var Stefan som skrev och berättade om hur han träffat sin stora kärlek Herdis genom eDarling. Han skrev hur de träffats och att de direkt känt att det här var Kärleken med stort K. Vi bestämde oss för att möta upp paret när de var i Berlin på romantisk semester för att få höra mer om deras historia.

Kärlek som bara växer

När vi möts på hotellet berättar de att det är Stefans 60- årsdag just idag och det visar sig snart att de är nästan exakt lika gamla. Det är bara en av de många saker som de har gemensamt. Sen de sågs första gången i början av december 2012 har de upptäckt att de har samma smak när det gäller både musik, mat, hobbies och faktiskt det mesta annat också. ”Vi är verkligen perfekta för varandra!” utbrister de skrattande.

Matchning med hjälp av barnbarnet

De sitter tätt ihop och håller hand, skrattar och pratar ideligen i munnen på varandra och det riktigt bubblar av lycka och kärlek kring dem. Stefan berättar att han bara varit medlem på eDarling någon vecka innan han blev matchad med Herdis. För henne var det däremot inte första gången. ”Jag var medlem på eDarling för några år sedan, men hittade inte alls någon som kändes intressant. I somras bestämde jag mig för att ge det här med nätdejting ett försök till. Jag tyckte Stefans profil var någonting alldeles extra, och en dag satt jag med mitt barnbarn på 8 år och frågade lite på skämt vad hon tyckte om de olika bilderna. ”Inte den, inte den… men DEN tar vi mormor!” utbrast hon, och pekade på hans bild. Så den blev det!” Och att barnbarnet hade känsla för kärlek och matchning visade sig snart.

Ett efterlängtat möte

Paret tog tidigt kontakt men kunde inte träffas direkt eftersom Herdis var utomlands för att arbeta. När hon väl kom hem i början av december 2012 klickade det på en gång. Det var kärlek direkt, och de har varit tillsammans nästan varje dag sen dess. De har träffat varandras barn och familjer, rest tillsammans och umgåtts med varandras vänner De berättar att de båda saknat något i sina tidigare relationer och äktenskap, men att de nu hittat just vad de letat efter. ”Att träffa sin själsfrände, i den här åldern, är verkligen fantastiskt roligt. ”Och oväntat!” utbrister Herdis.”Vi gråter ibland floder av tårar tillsammans över att vi träffat varandra så sent i livet. Den känslan, och vår kärlek, är obeskrivlig” fortsätter Stefan. Han berättar att hans barn säger att de aldrig någonsin sett honom så här lycklig. Att det är som en saga. ”Att man skulle träffa den rätta när jag var 60… Nej, det trodde jag aldrig!”

Har du också varit med om en romantisk kärlekshistoria, eller känner du kanske någon annan som har? Kommentera och berätta!

Har du några frågor eller funderingar? Mejla oss på [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion