Att vara kär på äldre dagar

Upptäck kärleken igen med eDarling

Många kanske tror att bli kär på äldre dagar är något som är omöjligt. Att vi kanske bara kan bli riktigt kär några få enstaka gånger i livet. Det är så fel som det bara kan bli! Bara för att man är äldre betyder det inte att man inte längre kan bli kär. Att vara kär på äldre dagar är ingen omöjlighet, snarare tvärtom. Du kan utnyttja den mognad du har fått i livet och verkligen hitta någon som passar just dig!

Kärlek på ålderns höst

För många människor kan åldern betyda mycket i ett förhållande. Särskilt medvetna om ålder är de som är på jakt efter en ny kärlek. Du känner dig kanske mindre attraktiv på grund av din höga ålder och att du inte kan tävla mot de yngre konkurrenterna – men har du någon gång tänkt på att du under årens lopp utvecklat en intellektuell och känslomässig mognad hos dig själv genom din ovärderliga livserfarenhet? Detta gör dig mycket attraktiv som en framtida partner!

Du vet vad för slags människa du vill bli kär i

Nyckeln till att kunna bli kär är kunskapen om vad för person du söker när du är på jakt efter en ny partner. Du bör veta vilka svagheter du har, och vilka styrkor du har. Utan denna kunskap är det risk att du väljer en partner som inte riktigt passar dig. Är du dock äldre så har du, i och med din självinsikt och alla dina erfarenheter, vetskap om vad för slags person du är och vem du skulle passa bra ihop tillsammans med.

”Nyckeln till att kunna bli kär igen är kunskapen om vad för person du söker

En ny kärlek är alltid ett nytt äventyr

Vi samlar på oss erfarenhet och vi förstår med åren vad som verkligen är meningsfullt här i livet. Vi förstår vad som är mer och mindre betydelsefullt i livet. De flesta av oss inser också att de inre egenskaperna är viktigare än de yttre – godhet, vänlighet, medkänsla och tillit är egenskaper som på sikt bär förhållandet framåt. Att bli kär på äldre dagar är faktiskt lättare än du kan tro. När du väl hittat den person som passar dig perfekt så brukar det inte dröja länge innan känslorna infinner sig. Att bli kär är alltid ett äventyr, även om man redan upplevt det några gånger i sitt liv!

Du har tydliga mål och önskningar

Under tidens gång brukar ofta mål och drömmar blir något mer realistiska. Drömmarna man hade i ungdomen känns kanske långt borta, och istället har vi minnen på allt som varit. Detta betyder dock inte att vi ska sluta att ha drömmar – att drömma om den stora kärleken är något vi aldrig bör sluta med! Det är viktigt att du och din partner har samma mål när det gäller framtiden och vad ni drömmer om. I och med att du är äldre så har du även en mer exakt uppfattning om dina egna mål och drömmar. Du kan enkelt se vem som skulle passa dig bra, och vem du skulle kunna drömma om en framtid tillsammans med!

Ta chansen att vara kär igen!

Om du tänker på alla ljus du blåser ut på din tårta, tänk då att alla ljus representerar något viktigt i ditt liv. Varje ljus är unikt och speciellt på sitt eget vis. Dina erfareheter och upplevelser leder till att du är redo och mogen för ett seriöst och kärleksfullt förhållande. Du vet exakt vad du vill ha och du vet när något är fel. Du vet också hur det känns att bli kär och du vet hur man vårdar relationen och hur ni ska göra för att vara lyckliga tillsammans. Att bli kär på äldre dagar är långt ifrån omöjligt – det gäller bara att ta chansen och våga!

Att vara kär på ålderns höst

Två personer som vågade ta chansen är kärleksparet Maud & Berth. De fann varandra på eDarling hösten 2010.

”Det är helt fantastiskt, vi är båda lika omtumlande vimsiga och kära som i tonåren. Allt är bara så mycket bättre nu än i tonåren, nu vet vi vilka vi är och vad vi vill. Han fyllde precis 71 år och jag fyllde 65 för någon månad sedan”

Har du frågor? Mejla oss på [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion