Dejting och hälsa går hand i hand

Dejting och hälsa med eDarling

Vi på eDarling har pratat med hälsocoachen Jo Grobbelaar för att diskutera hur en välmående kropp och dating kan gå hand i hand – och hur du enkelt kan uppnå framgång inom båda områden på kort tid. Ett välmående inre speglar sig i din utstrålning och ökar chanserna för positivt interagerande med andra människor och potentiella partners.

Lycka + träning = sant

Enligt färska studier av Turki-Universitet så attraheras vi biologiskt mer till människor med låga nivåer av stresshormonet kortisol (vilket träning hjälper till att motverka). Forskare vid St. Andrews Universitetet har även funnit att adrenalin som utlöses av fysisk aktivitet är mer förskönande än make-up. Så, vad kan vi dra för lärdom av dessa nya rön för att gagna våra kärleksliv?

Jo Grobbelaar, dietist och hälsocoach, gav eDarling sina 8 tips för en mer hälsosam livsstil.

”Att förhöja sin hälsa och skapa en genomgående mer sund livsstil kan vara väldigt enkelt. Jag försöker få alla mina klienter att vara målmedvetna i deras tillvägagångssätt, där de skapar en plan som funkar för dem där de släpper sina rädslor för att misslyckas när det kommer till att hamna på rätt spår igen.

8 enkla steg

Detta är hennes enkla steg som du lätt kan introducera till din vardag för att hjälpa dig att må bra, samt ge dig självförtroendet och välmåendet att finna din drömdejt:

1. Den första gyllene regeln är att helt enkelt dricka mer vatten. Din kropp kommer att tacka dig. Majoriteten av människor spenderar sina dagar uttorkade. Drick upp till 8 glas vatten om dagen, det kommer få dig att känna dig bättre från insidan ut.

2. Laga mat från grunden så ofta som du kan. Det är dags att ta ett steg bort från bekvämlighet, fokusera på hemlagad mat. Håll det enkelt, men arbeta fram en vana av att äta hemlagad mat så ofta som möjligt. Att laga mat som ett par kan vara en väldigt intim upplevelse!

3. Öka ditt intag av gröna bladgrönsaker, dessa är de minst utnyttjade grönsaker vi har. Att äta grönt kommer att stödja dig att skapa en stakare hälsa genom att stärka din cirkulation och därmed dina andningsorgan.

4. Var inte rädd för att äta komplexa kolhydrater. Försök addera fullkorn så som brunt ris, quinoa, eller söta grönsaker så som sötpotatis, butternut eller morötter. Om du ofta känner dig eftermiddagslåg och blir sugen på fikabröd runt den tiden, försök att addera dessa godsaker till din matlåda. De fungerar utmärkt för att stabilisera ditt blodsocker och ger dig långvarig energi.

5. Ät mindre mjölkprodukter, socker och snabbtmat, skippa kaffet, alkohol och tobak. Att sluta med allt på samma gång är inte en realistisk idé, men intaget av alla dessa borde minskas eller eventuellt avslutas helt om du vill må så bra som möjligt

6. Gör fysiska saker regelbundet. Att röra på kroppen hjälper matsmältningsprocessen samtidigt som det höjer dina endorfiner. Hitta en träningsform som du älskar och sluta inte med den. Kanske kan du finna något som du och din partner kan göra tillsammans med.

7. Sist men inte minst; ha sunda relationer som stödjer dig. Börja med att odla en god relation till dig själv, efter det blir det lättare att kommunicera dina behov till din partner.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz