Nyårslöften som förbättrar ditt kärleksliv

Nyårslöften för att förbättra ditt kärleksliv

Januari är högsäsong för både gym och dejtingsidor världen över. Det är den tiden på året som vi gärna vill återuppfinna oss själva – vilket ofta inkluderar även våra kärleksliv. eDarling har listat 7 steg du kan ta för att bli en bättre partner, vän och medmänniska i det nya året.

Nytt år – ny start, eller? Januari kan på många sätt kännas som den sämsta månaden att ta tag i sitt liv, men sanningen är att få in vanorna tidigt på året ger utmärkta förutsättningar för ett år där varje månad räknas. Nedan har vi listat 7 nyårslöften som är mer känslomässiga än handfasta, alltså saker som du kan öva upp för mer harmoniska förhållanden.

Nyårslöfte 1: Var en god lyssnare

Fakta: människor tycker om att vara runt människor som får dem att må bra angående sig själva. Ett säkert sätt att få andra att må bra är att verkligen se dem för vilka de är, lyssna på dem och visa ett genuint intresse för dem. Om konversationerna du har tenderar att alltid kretsa kring dig själv och ditt liv kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och fundera på hur du kan bli en bättre lyssnare. Koncentrera på vad din samtalspartner har att säga, ställ motfrågor och lägg ifrån dig mobilen. Kommunikation är en nyckel till ett lyckligt förhållande – så lyssna på din partner!

Nyårslöfte 2: Ta inte andra för givet

Det är lätt hänt att ta bra saker för givet – din partner inkluderad. Men att dagligen känna tacksamhet för din partner, dina vänner eller din familj och begrunda på vilka sätt de berikar ditt liv kommer automatiskt förbättra ditt liv. Så se till att tacka din partner för den goda middagen eller frukosten på sängen och gengälda tjänsterna för ett mer harmoniskt förhållande.

Nyårslöfte 3: Rör på dig

Kanske det allra vanligaste, och mest utnötta, nyårslöftet av alla, men av en god anledning. Att par som tränar är lyckligare känner nog många till, men visste du att singlar som tränar är troligare att finna en partner än fysiskt inaktiva singlar? Knepet är att finna en träningsform som passar just dig och som känns lustfylld och passar ditt schema. Betala inte en dyr gymavgift om du vet att du bara kommer sluta gå efter den första månaden – anmäl dig på den där danskursen eller spela tennis istället, det viktiga är att du rör på dig inte hur eller var. Inte för att gå ner i vikt eller för att du känner att du måste, utan för energi och mindre stress!

Nyårslöfte 4: Ha regelbundna dejtkvällar

Att fortsätta dejta och ha regelbudna dejtkvällar hela förhållandet ut kan göra mirakel för romantiken i relationen. Bestäm en kväll i veckan, eller månaden – använd den tidsram som passar era scheman bäst det viktigaste är att ni faktiskt gör det. Turas om med din partner om vem som får bestämma (gärna hemligt) vad ni ska göra på er nästa dejt. Visst, filmkvällar och vin hemma kan vara hur mysigt som helst – men att göra en ansträngning och ge sig ut och uppleva saker tillsammans kommer hålla gnistan levande längre!

Nyårslöfte 5: Visa empati mot dem omkring dig

Försök att se saker från din partners synpunkt. Gjorde hen verkligen si och så för att uppröra dig? Troligtvis inte. Gör en ansträngning för att förstå din partner och ta hänsyn till deras känslor för ett mer kärleksfullt förhållande. Detta går såklart båda vägar – om du känner att din partner inte tar hänsyn till dina känslor är det viktigt att du talar om det.

”Gör en ansträngning för att förstå din partner och ta hänsyn till deras känslor”

Nyårslöfte 6: Var ärlig

Ärlighet är A och O i en relation. Om du inte känner tillit till din partner kommer ni aldrig kunna bygga ett hållbart förhållande. Tala om hur du känner, ingen kan läsa tankar och passiv agressivitet har aldrig hjälpt någon.

Nyårslöfte 7: Ställ höga krav

På dig själv och förhållandet. Det är aldrig OK att behandlas illa på något sätt. Om din partner inte älskar och accepterar dig för den du är så är det dags att gå vidare – du förtjänar bättre än så.

Nyårslöften med eDarling

Mejla oss på [email protected] för frågor och förslag

Har du avlagt ett nyårslöfte i år? Dela med dig genom att kommentera nedan

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz