Tecken på otrohet hos din partner

Tecken på otrohet- eDarling

Du har den där gnagande känslan i magen av att något inte riktigt stämmer med din partners beteende på sistone. Kan det vara otrogenhet det handlar om? Självklart kan du inte veta något säkert förrän du har konfronterat din partner och fått ett ärligt svar, men det finns vissa hintar som kan tyda på en affär. Nedan listar vi ledtrådar som kan underlätta ditt detektivarbete när du letar efter tecken på otrohet.

Din partner har utvecklat ett nytt intresse för sitt utseende

Har din partner nyligen införskaffat ett gymkort, en ny frisyr eller en ny garderob? Om din partner plötsligt har börjat anstränga sig inom detta område så kan detta vara en varningssignal. När man träffat någon ny vill man ofta imponera denna person och visa sig från sin bästa sida. Ett nyväckt intresse för det fysiska kan självklart vara helt orelaterat till otrohet, men är även ett av de tydligaste tecknen på att något kan vara annorlunda och i förändring, på gott eller ont.

Din partner gömmer sin telefon

Om du märker att din partner ser till att aldrig lämna dig ensam med sin telefon, till exempel när hen går in i badrummet, eller att hen har den på flygplansläge så att du inte ska kunna se inkommande meddelanden, kan något vara på tok. Självklart måste man respektera sin partners önskningar om denne inte vill dela sin inkorg med dig. Det kan vara lätt att frestas att kolla någons inkorg när osäkerheten sätter in, men försök kom ihåg att tilliten ni byggt upp kan ta väldigt lång tid att reparera om du gör detta och att behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Fysisk närhet och sex har minskat i er relation

Minskande, eller icke-existerande, intimitet i ett tidigare kärleksfullt och fysiskt förhållande kan vara ett tecken på otrohet. Har ni slutat ha sex helt och hållet? Detta kan såklart bero på allt från psykiska till medicinska skäl, men om din partner är intim med någon annan så kan ert sexliv vara en av de första beståndsdelarna av ert förhållande som ändras.

Sociala mönster och jobbtider har plötsligt ändrats

Att ”jobba över” är den kanske största otrohets-klyschan av alla. Men om din partners arbetstider och jobbmöten ändrats drastiskt på sistone kan det vara för att göra tid för något annat eller annan. Om din partner ofta befinner sig på platser med noll mottagning och ber dig att inte ringa under särskilda tidpunkter under dygnet som tidigare inte varit något problem kan detta vara en varningsflagga att något inte stämmer.

Ologiska förklaringar

Hemligheter och lögner är vardagsmat för någon som är otrogen. Om din partner berättar historier som inte går samman eller är onödigt komplicerade kan det hända att hen försöker dölja något från dig. Får din partners röst ett förhöjt tonläge eller beter sig din partner nervöst? Det finns inget definitivt sätt att avslöja en lögnare på men osammanhängande händelseförlopp är en indikator på otrohet.

En mystisk ’ny vän’

Din partner inte kan sluta prata om, eller ler, vid nämnandet av en ny bekantskap. Även om detta verkar nästintill dåraktigt kan det vara svårt att motstå att prata om denna ’spännande’ nya del av livet, men givetvis maskerad som vänskap.

Din magkänsla

’Kvinnlig intuition’ är ett välkänt begrepp – men inte utan anledning. Människor har en förmåga att läsa av subtila nyanser och känna på sig när något är fel eller skaver utan uppenbara anledningar. Att vara svartsjuk och smått paranoid är en annan femma och kan förstöra ditt förhållande på grund av osäkerhet, eller till och med i längden leda till otrohet.

Tecken på otrohet

Oskyldig till motsatsen bevisats?

Det finns otaliga tecken på otrohet – men försök att inte läsa in för mycket i tecken utan satsa på att vara så rak som möjligt med din partner och våga kommunicera om vilka tvivel du kan ha. Pålitlighet och tillit är grundpelare till varje hälsosamt förhållande, om du känner att du inte kan lita på din partner längre och att din partner vägrar att kommunicera eller bara stänger ner vid försök till ett samtal kan till exempel parterapi vara ett alternativ.

Till slut – ta dessa tecken på otrohet som en möjlig vägvisare, inte som fakta eller bevis. Det finns såklart en god chans att din partner inte är otrogen alls försök istället att öppna en ärlig konversation och att få svar på detta vis.

Finns det några tecken på otrohet som vi glömt? Kommentera nedan!

Tankar eller funderingar du vill dela med dig av? Mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz