Vad vore livet utan romantik?

Romantik -med eDarling

Vi har alla olika uppfattningar om vad som är romantiskt. För en del handlar romantik om dejter med röda rosor och tända ljus, eller en fin middag på restaurang. Men är det inte lika romantiskt om din partner kommer ihåg saker om dig som ingen annan noterat, som din favoritsmak på glass, eller hur du vill ha ditt kaffe på morgonen?

Romantik kan ju vara så små saker som att ta en mysig promenad i höstrusket och komma in till en varm kopp te, eller att gå ut och ta ett glas vin fast det är mitt i veckan. Visa din date vad just du tycker är mysigt och uppskattar att dela med någon.

Ta tillbaka romantiken!

Vi i Sverige har uppfattningen om oss att inte vara så romantiska i vårt uppvaktande jämfört med de italienska eller franska traditionerna. Att köpa blommor på väg till sin partner eller att hålla upp dörren för sin dejt är handlingar som vi kan tycka vara ”för mycket”. Men dessa handlingar visar uppskattning och det är bara bra för kärlekslivet, speciellt de oväntade uppvaktningarna. Singlar i Sverige har ett digert utbud av romantiska platser för sina dejter. Är du singel i Örnsköldsvik har du till exempel privilegiet att åka ut till Gene fornby med din dejt, en rekonstruerad bondgård som ligger i ett naturskönt område. Som singel i Umeå kan du njuta av det vackra älvlandskapet.

Romantik för alla

Den gamla fördomen lyder att det är männen som ska vara romantiska, men att det är kvinnorna som alltid längtar efter mer. Här försöker vi att bortse från den. Vi tycker att alla förtjänar lite romantik i tillvaron, och att alla ska få våga att vara romantiska också. Så ta första steget idag, skriv en rad till någon du tycker verkar vara spännande, det är här romantiken börjar!

Vad är romantik i vardagen för dig? Dela med dig genom att kommentera nedan!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion