Kärlek utan sex – hur funkar det?

Kärlek utan sex - eDarling

En ny undersökning om kärlek utan sex avslöjar att en övervägande majoritet inte tror att ett förhållande kan vara hälsosamt och lyckligt utan ett regelbundet sexliv. Så vad ska man göra när sexet går på rutin eller blivit icke-existerande – och hur viktigt är det egentligen med sex?

Ny undersökning med fokus på sexlösa relationer

Att anse att man har ett tråkigt sexliv är ett vanligt problem i många relationer. Efter många år, eller kanske till och med årtionden, tillsammans som ett par är det enkelt hänt att rutinen helt enkelt tar över och den där ursprungliga åtrån sakta tynar bort. Men kan ett hälsosamt förhållande överleva helt utan sex? I vår senaste undersökning sade 80% av deltagarna att de tror att ett bra förhållande är beroende av regelbundet sex och över hälften förnekar att sexuell åtrå minskar med åren. Men vad ska man göra om ens sexliv går på rutin och för att kunna tända gnistan igen?

Tråkigt sexliv – vad kan man göra?

Det finns många hälsorelaterade faktorer som kan bidra till ett tråkigt sexliv eller till och med kärlek utan sex. Ofta finns det hjälp att finna hos doktorn eller en psykolog, men många drar sig för att söka hjälp när det kommer till sexuella problem – men det finns inget skamfyllt överhuvudtaget i att se någon professionellt angående detta, oavsett om problemet är fysiskt eller mentalt. Stress är en vanligt förekommande bidragande faktor till många sexuella problem.

”Stress är en vanligt förekommande bidragande faktor till många sexuella problem.

Stressa ner och öka din sexlust igen

Reflektera över din livsstil – vad kan du göra för att dra ner på takten och fokusera på ditt eget men även din partners välmående? Försök kom ihåg hur ni var när ni var nykära, visa uppskattning för varandra genom att hålla händer och kyssas igen! Att ha sex är skapar en positiv cirkel, ju mer du har det desto mer vill du ha! Här tipsar vi om hur du kan öka din sexlust, bandet och intimiteten mellan er kommer stärkas om ni interagerar med varandra lika mycket fysiskt som psykiskt.

Sex – en investering i din och hälsa och i ditt förhållande

Att ha sex har otroligt många hälsofördelar – regelbundet sex minskar bland annat stress, utlöser endorfiner, ger dig bättre sömn och det är vetenskapligt bevisat att sex, när man har det minst två gånger i veckan, reducerar risken för en hjärtattack till hälften1. Som alltid när det kommer till förhållanden, så är nyckeln till en hälsosam relation kommunikation – det är oerhört viktigt att kunna prata om sex tillsammans – om ni har problem kan det bli värre av att bara förneka eller hålla tyst om dem, annars kan de växa ännu mer ur proportion till slut. Försök att kunna skratta åt problemet eller erkänna att just nu är inte vårt sexliv så bra för att ta bort pressen från ämnet!

Kärlek utan sex – fungerar det i längden tror du? Kommentera nedan!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Källor

1http://www.womenshealthmag.com/health/health-benefits-of-sex

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz