One night stand – något för dig?

One night stand - eDarlings tips

Oavsett om man helt enkelt har lust att ha sex, eller om man längtar efter mer så kan ett one night stand absolut vara ett spännande och upplyftande äventyr. Men tänk efter före; tillfälligt sex kan också innebära missförstånd och förvirring.

One night stand – klar definition, men få regler

Själva uttrycket one night stand kommer ursprungligen ifrån teaterns värld som beskrev ett stycke som bara spelades på scenen en enda gång, dagens one night stands dock utspelar sig (vanligtvis) i sänghamlen. Ett one night stand kan vara för en hel natt eller bara några få timmar, oavsett längd så finns det en gemensam nämnare; det är en engångsgrej.

”Hela poängen med one night stands för många är att leva i ögonblicket”

Oftast är ett one night stands med en främling, om du redan känner eller är vän med ditt one night stand kan detta leda till oönskade och oväntade komplikationer. Det kan verka frestande att få ihop det med någon på ett kravlöst sätt om man redan känner varandra sedan innan och har kanske flirtat, så som en kollega eller en vän till en vän. Men tänk efter noga innan; ett one night stand kommer oundvikligen ändra på förhållandet mellan er två i framtiden och kan aldrig ogöras, är det fortfarande värt det?

En chans att släppa på hämningarna

Att ha ett one night stand med en främling å andra sidan anses ofta som mer ”riskfritt” och kanske mer spännande och mindre komplicerat. Hela poängen med one night stands för många är att leva i ögonblicket och uppleva ett slags äventyr, då kan det vara skönt för båda att veta att det inte kommer finnas några konsekvenser i vardagen efteråt. Ett one night stand är ett ypperligt tillfälle att släppa på hämningar och verkligen leva i stunden!

One night stand – var tydlig

Som med alla relationer, oavsett dess längd, är kommunikation det viktigaste – annars är det lätt att missförstånd uppstår och att någons känslor blir sårade. Gör dina avsikter tydliga, båda parter bör vara ense om att detta verkligen är en engångshändelse och att de inte önskar mer än så. Om den ena parten hoppas att natten kommer utveckla sig till ett kärleksförhållande medan den andra redan från början är säker på att den inte är intresserad av något mer än just tillfälligt sex så är det en dålig utgångspunkt för ett one night stand.

Anledningarna till att man vill ha tillfälligt sex varierar; det kan vara allt från att man vill få bekräftat att man är attraktiv, att man saknar närhet, helt enkelt vill ha sex eller att man är nere och försöker komma över ett ex eller att man söker ett äventyr med en främling.

Tillfälligt sex – ingen spänning utan fara

Ett one night stand kan vara roligt och okomplicerat – men innebär även vissa potentiella risker. Först och främst den fysiska risken om ni har oskyddat sex, att bli gravid via ett one night stand är inte något som är önskvärt för många till exempel.

Men kanske ännu viktigare är att skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar, du har trots allt ingen aning om hur många eller vilka partners ditt one night stand haft i sitt liv. Som del av dess natur är one night stands oftast väldigt spontana händelser, men det är inte en ursäkt för att slarva med skyddet utan snarare ännu mer motivation att vara noggrann, så chansa inte!

Dessutom så går du hem med en (troligtvis) total främling, hur charmig, snygg och härlig den än verkar så bör du se upp för varningssignaler så som aggressivitet eller ett dåligt humör så att du inte hamnar i en sårbar situation med en främling.

Kan ett one night stand leda till ett förhållande?

Även om båda parter (outtalat eller uttalat) såg natten de spenderade tillsammans om ett one night stand så finns det självklart alltid chans till ändring. Om man hade en rolig och fin kväll verkar det ju synd att kasta bort kemin bara för sakens skull? Om man känner sig osäker på om det var ett one night stand eller mer så bör man helt enkelt fråga den andra personen om de har lust att ses igen, men läs av vad för signaler denne skickar ut för att slippa ett pinsamt farväl. Kom ihåg håll det okomplicerat och framförallt kul!

One night stand - eDarling

One night stand, ett kul tidsfördriv eller onödigt? Kommentera nedan!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz