Öka sexlusten med din partner!

Öka din sexlust! eDarling

I början av ett förhållande är man ofta upp över öronen förälskad och känner stor sexlust! Man kanske har sex, lite överallt och när helst man är ensam med sin nyfunna partner. När den första förälskelsen och spänningen lagt sig så är det dock några som tappar sexlusten. Det behöver inte betyda att ert förhållande är på väg utför, men nog kan ert sexliv kryddas upp något för att stärka förhållandet!

Sexlust kommer och går

Föreningen ”National Sleep foundation” gjorde en undersökning om sovvanor och sexliv. Ju längre du sover, desto mer intresse för sex får du. Psykologiska influenser såsom sjukdom och stress ger också minskad sexlust. Ett vanligt problem är att man inte vågar prata med varandra, kom ihåg att kommunikation är en av grundstenarna i ett tillfredsställande och fungerande sexliv!

När ni inte längre känner sexlust för varandra

Förhållanden har en tendens att börja gå på rutin, och så även sexlivet. Många par hinner få en kort intim stund på morgnarna, och sedan en kort stund innan de somnar på kvällen igen. Det kanske börjar kännas tråkigt när allt går på rutin, men tänk även på att din partner oftast känner dig utan och innan. Din partner vet exakt vilka dina känsliga punkter är och hur han eller hon ska få igång dig. Värdesätt denna kunskap och ta er tid för varandra!

Ta vara på tiden med varandra

Det är inte relevant hur ofta ni har sex, snarare hur bra det är när ni väl har det. Ni kanske har mycket i livet under dagarna i övrigt vilket ger er lite tid till att slappna av och ta er tid för varandra, vilket är fullt normalt. Det viktiga är att ni tar er tid för den sexuella upplevelsen. Ha sex när ni kan och ta vara på alla stunder ni får med varandra. Sex föder sex, ju oftare ni har det, desto större sexlust kommer ni att få.

”Det viktiga är att ni tar er tid för den sexuella upplevelsen”

Prova något nytt för att öka din sexlust

Prova att träffas utanför hemmet och börja dejta igen. Möt upp din partner på väg hem från jobbet och ta en promenad, gå iväg på bio eller ta träffas för en mysig fika inne i stan. Försök att få en nystart och gör alla de saker som ni gjorde när ni började dejta varandra! Det viktigaste är att försöka vara avslappnad tillsammans med sin partner. Stressa inte upp er alltför mycket om ni inte längre har lika mycket sex som förr. Prata med varandra om det istället; att erkänna problemet är ofta starten till en bra förändring. Bara för att ni inte längre har sex varje dag så betyder det inte att er relation är i fara. Ett förhållande är mer än bara ett bra sexliv. Det känslomässiga bandet ni har för varandra är det som i slutändan är det viktiga i ett långt och lyckligt förhållande!

Vad har du för tips när det kommer till att öka sin sexlust? Kommentera nedan!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion