Singel på Alla hjärtans dag? Vår överlevnadsguide

Singel på Alla hjärtans dag? eDarling tipsar

För ofrivilliga singlar kan Alla hjärtans dag verka som en smärtsam påminnelse om något som saknas i ens liv, men det finns många sätt att fira kärlek på som inte nödvändigtvis måste vara romantisk – ta dagen till fånga och fira dina vänskaper och ditt singelliv med hjälp av eDarlings tips istället!

Alla hjärtans dag – en vattendelare

Oavsett vad man tycker om Alla hjärtans dag, så kan den kännas svår att undvika, speciellt om man ofrivilligt är singel eller lider av ett brustet hjärta. eDarling tipsar därför om hur du som singel kan vända Alla hjärtans dag från något läskigt och överväldigande till något positivt och lustfyllt. Klyschan som utmålas på TV och i film är att singlar spenderar Alla hjärtans dag i sin pyjamas framför TV:n med en stor skål glass i sitt knä. Ta istället tillfället i akt denna dag för att skämma bort dig själv och överösa dig själv med saker som får dig att må bra istället. Se Alla hjärtans dag som en nystart för ditt kärleksliv och ta ödet i dina egna händer med våra tips.

1. Ge dig själv en present

En av fördelarna med att vara singel på Alla hjärtans dag är att du slipper stressen med att tänkta ut en present till en partner Ta tillfället i akt och köp en present till dig själv istället. OK, pengar kan inte köpa lycka men unna dig den där parfymen, de lyxiga sängkläderna du funderat eller det där snygga palmträdet eller något annat som kommer förhöja din vardagsglädje just denna dag, det förtjänar du.

LÄS ÄVEN Seriös dejting – för dig som vet vad du vill ha

2. Res bort på Alla hjärtans dag

Res bort – men undvik typiskt romantiska resemål och aktiviteter så som Paris och spa-besök just denna dag, tänk mer Berlin eller Köpehamn och paintball. För mer om singelresor och tips för ensamresande läs här. Om en resa inte är möjlig just denna februari tänk ut en trevlig, lokal utflykt istället – ofta har man någon aktivitet man gärna velat göra men inte orkat ta för sig en kort bilfärd bort för lite omväxling och inspiratioLäs mer om de bästa dejtställena i Sverige här.n.

3. Aktivera dig

Gå till en spännande utställning eller ett museum du tycker verkar intressant, boka in en tennismatch – gör något kul som distraherar och sysselsätter dig eller berikar dig på något sätt. Ett tips som ioförsej kan appliceras till de flesta av dagar med på Alla hjärtans dag som singel kan det kännas extra skönt att aktivera sig i något som verkligen engagerar och tvingar dig att vara i stunden istället för att fastna i negativa tankegångar angående ens kärleksliv.

4. Anordna en härlig middag för dina singelvänner

Bjud in alla dina vänner som är singlar till en härlig middag. Spela brädspel, skratta åt misslyckade dejter och konstiga ex och njut av varandras sällskap och av att vad som än händer så har du dina vänner i ditt liv. Om middagen blir en succé försök göra det till en regelbunden företeelse för att peppa och glädja varandra.

5. Träffa någon

För de som föredrar att dränka sina sorger i en bar på Alla hjärtans dag finns det en klyscha att det är den lättaste dagen att hitta en flirt. Men om du föredrar hemmets lugna vrå och är trött på krogen så är tiden efter nyår och runt Alla hjärtans dag högsäsong för online dating. Registrera dig gratis hos eDarling för vetenskaplig matchmaking och seriösa singlar.

6. Eller…gör helt enkelt ingenting på Alla hjärtans dag

Strunta helt enkelt i att det är Alla hjärtans – kolla på en skräckfilm eller en thriller, så länge det är totalt oromantiskt. Lev upp till klyschan och beställ en pizza i din pyjamas och njut av att slippa kompromisser och romantiska förväntingar! Du kommer träffa någon, men just denna Alla hjärtans dag kan du faktiskt bara slappna av och njuta av att du kan spendera dagen precis som du vill utan stress eller krav, för det är precis det som är så bra med att fira Alla hjärtans dag som singel – det är bara du som bestämmer.

Mejla oss på [email protected] för frågor

Om du känner dig redo att finna kärleken och ett stadigt förhållande, klicka på bannern nedan och registrera dig idag!

eD reg banner

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz