Dejtingtips – 8 tips för en lyckad träff

Dejtingtips med eDarling

I en värld där tempot är hektiskt och tid en bristvara har dejting på internet blivit ett bra och smidigt verktyg för att hitta kärleken. En av de vanligaste metoderna för att träffa sin partner är genom internetdejting. Men hur gör man när man träffat någon som man intresserar sig för och vill ses för en första träff? Vi har de dejtingtips som du behöver för ett lyckat möte!

Att dejta på internet passar bra i en stressig vardag, där det ofta kan vara svårt att finna tid över till att leta efter den perfekta partnern. En fördel med denna typ av dejting, där du inte tidigare träffat personen du ska möta, är att du kan finna nya personer utanför din vänskapskrets.

Men även om du haft kontakt med någon ett tag via en dejtingsajt som eDarling kan det vara bra att ha vissa saker i åtanke inför första dejten. Vi ger dig åtta dejtingtips som hjälper dig charma personen du är intresserad av!

Våra bästa dejtingtips:

1 Ljug inte

Var dig själv och undvik att ljuga. Detta gäller både bakom datorskärmen och när du och din träff möts ansikte mot ansikte. Det kommer inte löna sig att fara med osanning då lögner oftast kommer fram till slut. Skriver du något som inte stämmer i din presentation, eller i ett privat meddelande till din dejt, så kan detta avslöjas snabbt när ni väl ses.

Klädsel

Det är viktigt att du känner dig bekväm med din klädsel och trivs i det du har på dig. Ett dejtingtips är även att välja kläder som förstärker vad du vill framhäva hos dig själv, utan att det blir för mycket av det goda.

Samtalsämnen

Att vara nervös inför en dejt är inte ovanligt. Ofta vill man göra ett gott intryck och visa upp sig från sin bästa sida. Det är mycket möjligt att din dejt är precis lika nervös som du. Det dejtingtips vi kan ge dig är att försöka slappna av och agera normalt. Du kan tänka ut möjliga samtalsämnen i förväg om obekväm tystnad skulle uppstå. För att bryta isen prata om arbete, resor och fritidsintressen. När du känner att det är dags kan du styra in samtalet på mer personliga ämnen för att lära känna din dejt bättre.

Var realistisk

Även om du drömmer om att ert första möte ska bli som en scen i en romantisk Hollywoodfilm så är det bra att inte ge sig själv falska förhoppningar. Var realistisk och se det som en ny erfarenhet, oavsett hur dejten går. Det är aldrig fel att hoppas lagom mycket och sedan bli positivt överraskad!

5 Be en vän kolla läget

Om du ska på dejt med en person du inte träffat tidigare kan ett smart nätdejtingtips vara att be en vän ringa en timme efter att dejten startat. Detta för att öka din egen säkerhet, genom att vännen hör om allt går bra. Bestäm mötesplats för er dejt på en neutral plats, exempelvis café eller restaurang, och meddela gärna en vän om vart ni ska ses. Även om ni har hörts en längre tid via nätet är det viktigt att tänka på säkerheten.

6 Kom i tid

Att vara sen till er första träff är en dålig start. Om du mot förmodan blir sen, meddela personen du ska möta för att inte visa nonchalans. Om det istället är den andra personen som är sen borde du vänta för att se om han/hon hör av sig eller dyker upp. Oförutsägbara saker kan alltid inträffa.

7 Drick en måttlig mängd alkohol

Att dricka stora mängder alkohol på första dejten är inte att rekommendera om du vill lära känna en person ordentligt. Njut av ett glas vin eller öl, men känn efter vad som är lämplig mängd för den dejt du befinner dig på.

8 Lita på din intuition

Blev du knäsvag och fick fjärilar i magen när du såg din dejt? Kändes det lika bra hela dejten igenom? Vårt sista dejtingtips är att lita på magkänslan och hjärtat, då är det lätt att avgöra om du vill ses för en andra dejt. Om dejten däremot var en katastrof är det okej att känna sig lite nedstämd efteråt. Men se på situationen positivt – du är en erfarenhet rikare och kan lära dig något av situationen. Kanske var inte just den här personen din drömpartner. Samla nytt mod och hitta en ny härlig singel på eDarling att gå på dejt med!

Vi på eDarlings redaktion hoppas att våra dejtingtips ger dig en lyckad dejt!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion