Efter första dejten – hur avgör du nästa steg?

Efter första dejten - eDarling

Ert första möte var trevligt, men inte mer än så. Gnistan fanns inte riktigt där, tyckte du. Men tänk om den andre tänkte annorlunda? Hur vet du hur du ska bete dig efter första dejten, och vad kan du förvänta dig från din dejt?

Var ärlig med dig själv

Det är efter första dejten, och när du tänker tillbaka på ert möte känner du någonstans att en andra dejt inte är aktuell. Men varför? Kan det ha varit något av följande scenarier: Din dejt förstod inte din humor, du tyckte att hans eller hennes intressen var omogna och ni var helt enkelt inte på samma våglängd när ni pratade? Om det känns som att betydande delar av din personlighet inte är kompatibla med den andra personens preferenser och åsikter under ert första möte, kommer det förmodligen inte bli bättre i framtiden. Men var heller inte för känslig. Bara för att musiksmaken eller utseendet på personen inte stämmer överens med dina önskemål, borde du försöka se bakom fasaden.

Hur beter du dig efter första dejten?

Känner du dig rent av irriterad av att tänka på dejten ni hade, är det nog ingen vidare idé att försöka ignorera dessa känslor. Kanske är det helt enkelt så att du får lägga denna erfarenhet bakom dig. Visst, dejten du hade har inte lett dig till ditt livs stora kärlek. Men istället för att se det som ett nederlag, se det som en nyttig erfarenhet! Med varje ny erfarenhet minskas avståndet mellan dig och din drömpartner, du blir mer säker på vad du är ute efter och du har större chans att lyckas i framtiden.

Hur säger du som det är?

Om du känner att dejten inte gick som önskat och att du nöjer dig med ert enda möte, bör du vara ärlig. Skriv ett kort meddelande där du tackar för er träff, men att det är bäst att lämna det där. Håll det kort och koncist. Du har ingen skyldighet att förklara vad som gick snett, om nu något gick snett. Ibland handlar det bara om magkänslan. Är det något som inte känns rätt efter första dejten, är det dags att tacka för ert möte och göra det klart att detta tyvärr inte kommer leda vidare.

Tips och råd för besvikna

Försök att se det från andra hållet: Redan dagen efter ert första möte känner du dig alldeles uppslukad, du kan knappt tänka på annat än ert möte. Du kan knappt bärga dig inför att träffa din dejt igen, men dagarna går och din mobil är fortfarande tyst.

• Ha tålamod!

Om det passerat en längre tid sedan du hörde av dig efter första dejten, kan det vara läge att skicka ett andra meddelande. Var noga med att behålla en avslappand ton i meddelandet, och undvik att låta anklagande. Meddelanden i stil med ”Varför har du inte hört av dig?” bör undvikas. Skriv hellre ”Jag hade väldigt trevligt, och ses gärna igen!” Du vill visa din dejt att du respekterar dennes vilja, men att du gärna understryker ditt eget intresse.

• Inget svar i sikte?

Dagar och veckor har passerat och du väntar och väntar, men det där svaret verkar aldrig dyka upp. Känns det hopplöst? Då finns risken att du har väntat för länge. Ta ett par djupa andetag och se omständigheterna framför dig. Exakt hur lång tid har det gått sedan du var i kontakt med din dejt? Rör det sig om en längre period utan svar, kanske det är dags att gå vidare. Har din dejt inte svarat på varken första eller andra meddelandet, är det god tid att återuppta sökandet efter en annan partner.

• Var optimistisk!

Att ha en misslyckad dejt är inget nederlag, och det är inte en anledning till att ge upp dejtandet. Kontakta ett nytt partnerförslag, och se om gnistan finns där den här gången. Det är genom dina erfarenheter, bra som dåliga, som du närmar dig din framtida drömpartner.

Har du frågor eller funderingar? Skriv gärna til [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion