Förälskelse – låt kärleken växa

Förälskelse med eDarling

En intensiv förälskelse är ett tillstånd då du kanske inte riktigt har kontroll över dina känslor, men är en bra början på en eventuell relation. Att från början känna en stark passion gentemot någon är en bra byggsten för ett långvarigt förhållande. eDarling har kollat närmare på hur man går vidare till ett långvarigt förhållande.

Underbart eller outhärdligt?

Att ha starka och kärleksfulla känslor för en annan person kan vara både underbart och outhärdligt, beroende på om förälskelsen är besvarad eller inte. Att känna sig älskad av någon är en underbar känsla, medan obesvarade känslor kan kännas precis tvärt om. Ofta känns det som att känslorna tar över när man är förälskad.

Förälskelse går över med tiden

Det är viktigt att skilja på kärlek och förälskelse. Många som är i ett förhållande kan ibland bli oroliga över att de inte längre har lika stark och passionerade känslor för sin partner jämfört med hur det var i början av relationen. Bara för att den första passionen lagt sig behöver det inte betyda att det inte längre finns kärlek mellan er.

Att ha valt en partner som du planerar att leva med resten av ditt liv innebär att du måste förstå att saker och ting förändras. Man kan säga att ett stabilt förhållande kräver en mer realistisk syn på vad kärlek egentligen är, att kunna förstå hur du känner på ett mer sansat sätt. I de flesta fall är ett förhållande inte en enda lång förälskelse, men passion går att återuppliva om ni båda är villiga att ge det en chans!

Starten på något stort

Kom ihåg att det du och din partner har kan mycket väl vara något mer, någonting ännu större. Er relation består av flera pusselbitar och förälskelsen är bara en av delarna, en helhet som räcker livet ut är det inte alla som hittar och i många fall krävs det en djupare förståelse för varandra för att få det att fungera. Gemensamma intressen och värderingar samt en gemensam syn på framtiden kan även vara viktiga komponenter för ett långvarigt förhållande.

Under den första tiden är det mycket känslor och det är ett starkt band som knyts. Kanske börjar ni tidigt i er relation att förbereda er på den långlivade kärleken och gör långtgående planer tillsammans. Den känslan kan vara en underbar möjlighet och vad kan vara bättre än att vara övertygad om att du hittat den person du vill tillbringa resten av ditt liv med?

Förälskelse: Vad händer när den tar slut?

Det kan vara inledningen på en helt ny riktning i ditt liv, men tyvärr kan det även innebära att du riskerar att bli sviken. Ibland kan man falla handlöst för en person och bli riktigt förälskad, men det behöver inte betyda att ni får ett lyckligt slut tillsammans. Ibland kan en stormande blixtförälskelse leda till besvikelse när man senare, efter att den första vågen av känslor har lagt sig, inser att man inte är rätt för varandra.

Om du har lätt för att bli ”kär i kärleken” kan det vara en god idé att analysera vad det är du söker i en relation. Om du känner att känslorna för den personen du en gång älskat mer än allt annat plötsligt svalnar behöver det inte betyda någonting. Visst är känslor bra varningssignaler, men felet kan lika gärna ligga hos dig själv som hos din partner. Viktigt är att ni har en känslomässig grund tillsammans, något ni kan finna tillbaka till i stunder av tvivel.

En förälskelse kan komma i många former, dela med dig av dina erfarenheter genom att kommentera nedan!

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion