De 6 vanligaste fördomarna om dejtingsidor

eDarling listar de vanligaste fördomarna om nätdejting

Även om dating på nätet idag är ett mycket vanligt samt accepterat sätt att finna en partner på så lever trots allt en del seglivade myter kring nätdejting envist kvar. Vi listar och analyserar de allra vanligaste fördomarna nedan.

1. ”Online dating är för de som blivit över”

Fel. Denna fördomen hänger envist kvar sen nätdejtingens begynnelsedagar – men faktum är att idag så påbörjas så mycket som var fjärde relation på nätet1. Människor från precis alla åldersgrupper och stadier från livet använder sig av nätdejting. Online dating är för alla – oavsett ålder, boplats eller livsstil. Många singlar föredrar helt enkelt att kunna träffa potentiella partners på ett smidigt, enkelt och effektivt sätt när, och hur, de vill.

2. ”Dejtingsajter är dyra”

Det finns absolut många gratis dejtingsajter att tillgå och ja – många dejtingsidor kostar pengar. Men precis som med andra produkter så får man vad man betalar för – och precis samma sak gäller för online dating. På eDarling vill vi försäkra oss om att våra användare får en helt reklamfri upplevelse där alla singlar är manuellt verifierade och definitivt seriösa i sin jakt efter ett långvarigt förhållande.

LÄS ÄVEN: Dejtingsidor – så lyckas du!

3. ”Ingen är seriös på dejtingsajter”

Fel. Som nämnt ovanför ett bra sätt att försäkra sig om de andra medlemmarnas intentioner och seriositet att använda sig av en betald dejtingsida. På så sätt minskas risken avsevärt att komma i kontakt med oseriösa medlemmar som inte söker ett riktigt förhållande. Tvärtom så är många som dejtar på nätet så pass seriösa med att hitta ett riktigt förhållande att de tar sitt öde i egna händer genom att lägga ned tid och omsorg på en bra profil samt daglig korrespondens med potentiella partners!

4. ”Att träffas på en dejtingsajt är oromantiskt”

Fel. Det enda som skiljer nätdejting från ’normal’ dejting är det absoluta begynnelseskedet.I en undersökning som eDarling gjorde 2014 så ansåg över hälften av de svarande (57 %) att träffas online är precis lika romantiskt som på ett annat valfritt sätt så som genom vänner eller ute. Huvudsaken är inte hur man träffas, utan att man träffas – eller hur? Dejting har helt enkelt adapterats till tidsåldern vi lever i och digitaliserats, något som gjort det möjligt att träffa singlar man inte skulle kunnat träffa på ett annat sätt. Fördomar om nätdejting - eDarling

”Huvudsaken är inte hur eller var man träffas – utan att man träffas, eller hur?”

5. ”Att träffas online är för ungdomar”

Vi tror faktiskt att just denna fördom är på god väg att försvinna för gott. Idag finns det knappt några hushåll i Sverige utan internet och allt fler seniorer börjar använda sig av dejtingsidor årligen. eDarling riktar sig till exempel till singlar från 30-70 år (även om såklart alla är välkomna) och har sett en stor ökning av seniorer som vill dejta på nätet. Det är aldrig för sent att hitta kärleken!

6.. ”Folk på dejtingsajter är ytliga”

Visst, en bra profilbild är praktiskt taget nödvändig för framgång med online dating – tänk själv, skulle du kontakta en medlem utan profilbild? Men – definitionen en ’bra profilbild’ betyder en tydlig bild med bra ljus där man tydligt ser ansiktet på personen ifråga – inte en där man ser så snygg ut som möjligt. Folk vill kunna koppla ett ansikte till personen de bygger upp en bild av med hjälp av texten som finns på profilen. På eDarling använder vi oss av ett matchmaking-system där du enbart matchas ihop med de singlar vars psykologiska profil passar ihop med din – vikten läggs alltså på din insida, en formel som leder till lyckligare par!

Vad tycker du, level dessa fördomar kvar? Dela din åsikt genom att kommentera nedan!

Har du frågor? Mejla oss på [email protected]

Källor

1 http://www.svd.se/var-fjarde-relation-borjar-pa-natet

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz