5 oumbärliga första dejten-tips

Första dejten tips, eDarling

Er första dejt står för dörren och du känner dig nervös inför hur det ska gå. Detta är helt förståeligt, det första intrycket är enormt viktigt och den här dejten kan vara början på ett betydelsefullt förhållande. eDarling guidar dig steg för steg med våra bästa första dejten-tips för de vanligaste frågorna i samband med detta tillfälle.

Första dejten med någon du är intresserad av kan få vem som helst att bli kallsvettig. Plötsligt surrar tusentals frågor i ditt huvud: Vad ska jag ha på mig? Vad ska vi prata om – och vem ska ta notan? Först och främst: Ta ett djupt andetag. Vi svarar på alla dina frågor angående ämnet och hur du tacklar de vanligaste problemen!

1. Vad ska jag ha på mig?

Vad ska jag ha på mig? Första dejten tipsDet är nog få personer som aldrig funderat över vilken klädsel som passar bäst på en första dejt. Det viktigaste att tänka på är att inte klä upp dig för mycket. Välj en klädsel som du både känner dig bekväm och snygg i och som representerar dig. Försök dig inte på den snygga, dyra tröjan som du köpte för två år sedan och som aldrig fått lämna garderoben. Om du inte känner dig väl till mods i dina kläder kvittar det hur snygga plagg det rör sig om. Välj hellre en klädsel som du har goda associationer till och känner dig avslappnad i.

Klä dig inte mer elegant än du brukar. I slutändan är det ju ditt mål att gå på fler dejter med den här personen och förr eller senare kommer han eller hon att märka att du egentligen klär dig annorlunda. Givetvis är dina bekväma joggingbyxor inte ett lämpligt alternativ. Om du känner dig osäker på vad du ska ha på dig, ta dig tid att testa några olika varianter framför spegeln.

Vårt tips: Bjud hem en vän som får agera stilråd eller fotografera dig själv eller ställ dig framför en helfigursspegel för en bättre bild av hur du ser ut!

2. Första dejten-tips: Var ska vi träffas?

Första dejten tips, men vart ska man gå?Första dejten närmar sig med stormsteg, kanske har ni redan bestämt när ni ska ses, nu kvarstår bara frågan om var. Caféer och restauranger är utan tvekan de mest klassiska ställen att träffas på när man går på dejt med någon för första gången. Om du gärna sitter och pratar kan du föreslå att ni träffas över en kopp kaffe eller en middag. Men om du inte anser dig själv vara en stor talare är vårt första dejten-tips att istället göra något aktivt som att gå och bowla eller besöka ett museum.

Vårt tips: Bio, teater eller klubb passar inte för en första dejt, eftersom idén är att ni ska lära känna varandra och då vill ni förstås kunna samtala med varandra i lugn och ro. Gå istället på en intressant utställning eller föreslå en promenad i en vacker park.

3. Men vad ska vi prata om?

När du är med dina vänner kförsta dejten tips - samtalsämneanske orden sprutar ur dig, men om du är på dejt finner du dig drabbad av tunghäfta. För att undvika pinsamma tystnader är det en god idé att komma förberedd!

Fundera i förväg på lättsamma samtalsämnen som du gärna pratar om, som avslöjar något om dig och lockar fram din personlighet. Dina fritidsintressen är ett utmärkt samtalsämne, men se upp så att det inte slutar med att du bara pratar om dig själv. Tänk på att visa nyfikenhet för din dejt och ställ frågor som visar att du är intresserad av att lära känna den här personen lite närmare.

Vårt tips: Ofta vet vi redan vad vi vill berätta, men hittar inget bra sätt att leda in på vårt tema. Ett smidigt sätt är att utgå ifrån vanliga samtalsämnen som till exempel: ”Vilket fantastiskt väder vi har idag! Vid den här tiden förra året var det riktigt kallt, så jag åkte upp till fjällen…”

Första dejten tips - present

4. Bör jag ta med en present eller blommor?

Alla förhållanden mår bra av att man är uppmärksam och visar sin uppskattning med små gåvor då och då. Första dejten är däremot inte rätta tillfället för presenter. Du vet ju inte än vad den andra personer tycker om och din dejt kanske känner sig obekväm till mods om inte han eller hon har tänkt på att ta med något till dig. Vänta hellre med presenter tills ni har lärt känna varandra lite bättre.

Vårt tips: Om du ändå känner att du vill ha något med dig, tänk på att det inte handlar om att ge en present utan att det ska vara en fin gest. Något litet som chokladpraliner eller en blomma (hur klyschigt det än kan låta) kan överraska och glädja den du ska träffa.

5. Men vem ska betala?

Vårt sista, men kanske nästa5 första dejten-tips du inte vill vara utan n viktigaste första dejten-tips rör vem som ska betala notan. Om er dejt äger rum på en restaurang, bar eller ett café kommer frågan förr eller senare uppstå: Vem betalar? Förr i tiden var det en outtalad regel att en gentleman självklart betalade, men tiderna förändras och dejtingetiketten med dem. Generellt kan man säga att om båda parter haft en trevlig dejt bör också båda erbjuda att betala notan eller till och med dela på den. Om dejten däremot var rena katastrofen ska ingen behöva betala för den andra.

Vårt tips: Om din dejt ser ut att ta det som en självklarhet att betala för er båda gör du ett gott intryck genom att visa din goda vilja och erbjuda dig att ta notan.

Vi hoppas att våra första dejten-tips kan vara till hjälp inför din nästa dejt. Lycka till!

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion