Första träffen – så ger du ett bra första intryck

Första träffen, tips eDarling

Du har bara en chans på dig att göra ett bra första intryck på någon, och det tar bara en halv sekund innan denne har format sina första åsikter om dig efter en introduktion (och tvärtom såklart). Att träffa någon för allra första gången – speciellt om man har haft en längre kontakt med varandra på nätet innan man möts i verkligheten kan göra vem som helst nervös. eDarling listar fem tips som kan hjälpa dig att ge ett bra första intryck i alla situationer!

Den första träffen – ett ömsesidigt intryck

Under den första träffen är det vanligt att man oroar sig över vad den andra personen ska tycka om en själv, men ett bra trick är att vända på situationen och tänka; ”vad tycker jag om den här personen?” istället för att lätta på pressen. eDarling listar några enkla tips hur du ger ett bra första intryck ifrån dig på den första träffen – oavsett om det är en potentiell partner, arbetskollega eller vän som du träffar för första gången!

1. Var i tid för den första träffen

Visa den ska träffa respekt nog att vara i tid för ert möte. Att vara sen är ett säkert sätt att ge ett dåligt första intryck på. Även om du bara blir några få minuter sen, skicka iväg ett meddelande och låt personen som väntar veta att du faktiskt är på väg och om hur lång tid du kommer att vara där på ett ungefär – behandla andra som du vill bli behandlad själv helt enkelt! Om ni ska ses på ett ställe du aldrig varit på förut, ge dig själv lite rum för flexibilitet genom att lämna hemmet några minuter tidigare än din första beräkning.

2. Ha ett fast handslag

I Sverige är handslaget det absolut vanligaste sättet att hälsa på varandra med, det är således även det absolut första riktiga intrycket någon får av dig. Så se till att ditt handslag är fast men vänligt. Detta kan låta alldeles uppenbart, men ett slappt, oengagerat handslag ger ett osäkert och oinspirerat första intryck. Så, sträck på dig, le brett se personen du ska hälsa på i ögonen och skaka deras hand med lagom tryck. Se dock till att inte överdriva, ett för hårdhänt, långt handslag är lika avskräckande som det slappa, så i just detta fall är lagom faktiskt bäst.

3. Var intressant genom att vara intresserad

Generallt kan kan säga att nästan alla människor har samma favoritämne när det kommer till val av samtalsämne – sig själva. Men ingen vill höra på någon som bara babblar på om sig själva i oändlighet, så se till att er konversation handlar lika mycket om er båda. Var en god lyssnare genom att vara uppmärksam och intresserad av det som sägs, ställ ledande frågor och motfrågor (utan att göra det till en intervju). Självklart krävs det två för tango, om din samtalspartner inte är någon vidare på att konversera eller inte på rätt humör just den dagen men om viljan att lära känna varanda är ömsesidig. Var lyhörd och lyssna, det kommer göra pratstunden trevligare och intressantare för er båda!

Gör den första träffen till en hit, varje gång!

4. Lägg undan mobilen

En av de allra viktigaste punkterna på listan är även den absolut enklaste; lägg undan din mobil! Ha den inte på bordet, sätt den på ljudlös och om det är den första träffen du har på tu man hand med personen i fråga är detta extra viktigt. Chansen att du får ett livsviktigt meddelande eller telefonsamtal som du absolut måste svara på är faktiskt minimal, det är bara enkel hövlighet att lägga fokusen på din träff och inte stirra in i din mobilskärm. Det finns annars en stor chans att du kommer att uppfattas som arrogant samt ointresserad av ditt sällskap.

5. Tänk på ögonkontakten och le

Ögonen är själens spegel sägs det, men för mycket och intensivt stirrande kan vara lika avtändande som någon som konstant slår ner blicken i bordet under konversationen. Låt ögonkontakten komma naturligt och var vänlig, du har inget att förlora på att le mot den du pratar med! Var öppen, positiv och slappna av. Den du träffar kommer märka om du forcerar dig själv eller försöker spela en roll. Återigen handlar det om att få den andra personen att känna sig hörd och viktig, om du är bekväm med dig själv kommer du få de omkring dig att känna sig bekväma de med!

Har du några tips om hur man kan göra ett bra intryck på den första träffen? Kommentera nedan!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz