Bör man googla sina partnerförslag?

Googlar du dina förslag?

Du har fått ett extra intressant partnerförslag och det första du gör efter att ha kollat dennes profil är att googla personens namn alternativt göra en sökning på sociala medier. Men är detta egentligen så vist?

Digitala fotspår normen idag

Idag är det en ovanlighet att en privatperson inte har några som helst digitala fotspår av sig själv tillgängliga online. Söker du efter någons namn får du vanligtvis åtminstone några träffar som dyker upp i sökresultaten – det kan vara allt från en facebook-profil, en gammal blogg, till ett twitter eller ett linkedin-konto. Det kan vara extremt lockande, nästintill omöjligt, att inte klicka på länkarna och snart känns det som att du vet allt om personen ifråga eller har åtminstone mentalt målat upp en bild av hur personen är. Men detta kan vara missledande, åt båda hållen – på internet kan vi enkelt framstå i en bättre eller sämre dager ifrån hur vi är i verkligheten. Så hur mycket ska man egentligen leka social detektiv?

”Idag är det ovanligt att en person inte har några digitala spår efter sig.”

Ditt intresse manipuleras

Att få allt för mycket information innan du hunnit bygga upp en egen bild av en person kan potentiellt ta bort magin från ett första möte eller så blir förväntningarna orealistiskt höga. Kanske ger du inte personen den chans hen förtjänar på grund av vad du sett eller läst om den online. Självklart kan det finnas fördelar med att göra lite detektivarbete, kanske visar det sig till exempel att dejtingprofilbilden var väldigt missvisande eller vem vet, kanske har ni gemensamma vänner eller så gick ni på samma skola? Risken finns dock alltid att du ramlar över oönskvärda resultat, så som bilder på den du är intresserad av tillsammans med ett ex.

Se över din egen persona online

Tänk efter, hur framstår du själv på sociala medier eller genom en enkel Google-sökning? Tycker du att resultaten du finner speglar vem du faktiskt är? Att göra en digital ’rensning’ och se till att vad som finns faktiskt är uppdaterat och av god natur kan vara en bra idé. På Facebook kan du ställa in den säkerthetsnivå du själv föredrar, så att enbart dina vänner har tillgång till mer bilder än bara din profilbild till exempel. Detta kan vara bra att ha i åtanke, speciellt om du nätdejtar eller är jobbsökande.

Borde man googla sina partnerförslag?

Dejta tryggt med eDarling

På eDarling kan din profil verifieras manuellt av vårt kundtjänst team om du så önskar. Vi jobbar hårt för att försäkra oss om att våra medlemmar enbart får seriösa, äkta partnerförslag, så att du kan lita på att alla du möter via oss är genuina singlar. Du kan dock välja ett unikt alias för ditt användarnamn och behöver inte skriva ut ditt fullständiga namn om du vill behålla anonymitet när du nätdejtar med oss. Valet är ditt, men döm med försiktighet när du nätdejtar och tänk efter om efterforskningen du gör på en potentiell partner online gör mer skada eller nytta. eDarling önskar dig lycka till med ditt nätdejtande.

Googlar du efter dina partnerförslag eller föredrar du att upptäcka för dig själv?

Har du frågor eller funderingar kring dejting? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz