eDarlings 10 gyllene regler

Så här lyckas du med nätdejtingen på eDarling

Har du varit medlem på eDarling länge utan att känna att du lyckas? Känns det som att du aldrig kommer att finna ditt livs kärlek; att du lika gärna kan ge upp och leva ditt liv i ensamhet? Tänk om! eDarling presenterar 10 gyllene regler för att garantera att du lyckas hos oss.

1. Komplettera din profil

Vid din registrering lade du ned tid på att göra vårt personlighetstest och svarade både ärligt och uppriktigt på frågorna.

Efter det bör din uppmärksamhet nu läggas på din profil. Fyll i den noggrannt och försök ta fram det unika med dig genom att belysa dina personliga preferenser, styrkor och synsätt.

Ett exempel på en tilltalande profiltext är:

”Jag gillar att spendera min fritid i naturen och är en entusiastisk vandrare. Förutom naturvandringar förlorar jag mig gärna i deckare, min favoritförfattare är Håkan Nesser.”

På detta sätt beskriver du dina intressen på ett mer talande sätt än om du bara skulle nämna att du gillar ”naturen” och ”böcker”. Var kreativ! Slutligen är det mycket viktigt att ha en bild på dig själv. Genom att visa dig själv på bild ger du en väldigt tydlig bild av vem du är; tänk på att en bild säger mer än tusen ord!

2. Så får du en attraktiv profil

Om du känner dig osäker på vad du ska skriva i din profil, ta hjälp av en vän! Ibland kan det vara svårt att beskriva sig själv utifrån, så det kan underlätta att be någon annan att beskriva dig och dina drag som gör dig speciell. I vår guide hittar du dessutom många hjälpsamma tips för hur du skapar en attraktiv profil. Det är inte svårt att göra en profil unik!

3. Ha inte för bråttom

Har du redan funnit ett partnerförslag som verkar intressant? Det är goda nyheter! Men var försiktig för att inte blåsa upp förväntningarna för alldeles för tidigt. För att lyckas med nätdejting på eDarling, är det viktigt att du tar dig god tid att verkligen lära känna människorna bakom profilerna. Att skriva parallellt till flera människor går alldeles utmärkt, huvudsaken är att du ska försöka ta reda på vad du söker efter, och du kommer växa med varje erfarenhet du får.

4. Tänk på dina inställningar

Får du förslag som inte passar dig? Kolla igenom dina inställningar. För att lyckas med din nätdejting på eDarling, är det viktigt att du ser till att dina inställningar går i linje med dina preferenser. Märker du att du irriteras över att förslag efter förslag är i fel ålder, eller att de bor alldeles för långt ifrån dig? Alla dessa saker går att finjustera i dina sökinställningar.

Samtidigt kan det vara viktigt att tänka på att ju begränsade dina sökresultat är, desto mer begränsade blir resultaten. Tänk om ditt livskärlek är 37 istället för mellan 25 och 32 och bor på andra sidan Sverige istället för 20 mil ifrån dig? Ibland kan det underlätta att inte ha allt för smala sökpreferenser.

5. Ta din tid

Känner du dig uppgiven redan efter ett par dagar som medlem? Att finna en kärlek för livet är oftast inget du gör efter bara en vecka – låt det få ta sin tid, och ha tålamod i ditt partnersök för att verkligen finna det du letar efter.

6. Ta ingenting personligt

De flesta medlemmar har varit med om att de har utbytt meddelanden med ett partnerförslag, som sedan dragit sig tillbaka. Risken finns att du nu att du börjar fundera över vad du gjorde fel, och risken finns att du till och med tänker att du förlorat din chans att finna kärleken. Tänk om! Att bli avvisad hör till, och är oftast inte personligt. Personen som slutat höra av sig kanske redan har funnit en annan partner, eller så var ni helt enkelt inte kompatibila.

För att kunna dejta någon är det viktigt att ni delar ett gemensamt intresse för varandra, och tyvärr går det inte att locka fram om det inte kommer naturligt. Ibland får du helt enkelt acceptera att det inte kommer gå längre med just den här kontakten – tur då att det finns så många andra!

7. Vet vad du söker efter

Har du en väldigt bestämd idé om din drömpartner? Ibland kan det vara bra att vara öppen för nya idéer. Kanske behöver inte din partner vara en viss längd, ha en särskild hårfärg eller jobba med ett specifikt yrke. Genom att vara öppen för nya människor ökar dina chanser att lyckas med nätdejting märkvärt.

8. Undvik missförstånd

Gillar du att skämta? Humor är en väldigt uppskattad egenskap – men försök att vara försiktig med ditt skämtande när du nätdejtar. Ironi kan vara lätt att missuppfatta när du kommunicerar via skrift. Alla är inte familjära med samma typer av humor, så det är viktigt att inte göra någon obekväm med sina skämt. Självklart kan du skriva med glimten i ögat, men spara det mesta av humorn tills ert första möte, om du är rädd att framstå som osympatisk med en viss jargong.

9. Behåll anonymiteten

Oavsett hur bra du och ditt partnerförslag kommer överens, är det viktigt att du är en aning försiktig i er kontakt. Behåll alltid känsliga uppgifter för dig själv, och gå efter magkänslan i ert meddelandeutbyte. Är det något som känns fel? Var noga med att alltid göra det som känns bäst för dig, och utmana inte din egen säkerhet.

10. Njut av livet!

Att vara seriös och aktiv i sitt sökande efter ett långt och lyckligt förhållande behöver inte påverka ditt övriga liv. Försök att inte lägga all energi på att sitta och bläddra igenom partnerförslag efter partnerförslag, utan avsätt en liten tid med jämna mellanrum. Självklart kan sökandet ta den tid det tar, men det är viktigt att du inte begränsar livet utanför eDarling. Umgås med vänner, var ute och rör på dig och njut av allt livet har att erbjuda utanför internet. Nätdejting bör inte vara ett substitut för ”det verkliga livet”, utan snarare ett medel för att berika ditt liv och öppna för nya möjligheter!

eDarling önskar dig lycka tid med ditt nätdejtande!

eDarlings redaktion, 2012
Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion