Hur vet man att man är kär? Fem tecken som öppnar dina ögon!

Vad betyder det att vara kär?

Att vara kär är en underbar känsla som ibland kan vara svår att definiera. Det kan hända att du blir intresserad av en person men inte riktigt vet hur du ska hantera det på grund av osäkerhet för hur du egentligen känner. Säkerligen har du ställt dig frågan: "Hur vet man att man är kär?” tidigare exempelvis om du träffat en ny intressant person. Det är bara du själv som kan veta om du är kär eller inte men med hjälp av följande tecken kan du få hjälp att ta reda på det.

Hur vet man att man är kär? Du är alltid på gott humör (1/6)

Känner du att du vill omfamna hela världen och att du klarar av vad som helst? Är du bra humör och det finns ingenting kan stoppa dina positiva tankar? Om du ständigt går runt med ett leende på läpparna som inte vill försvinna kan det finnas en mycket enkel förklaring. Antingen har du vunnit storvinsten på lotto eller så är du kär.

Hur vet man att man är kär? Du har fjärilar i magen (2/6)

Om det pågår ett oförklarligt tumult i din mage och om den känslan sprider sig genom hela kroppen som elektriska stötar så är det ett gott tecken på att du är förälskad. Att lita på din magkänsla kan därför vara särskilt viktigt när du försöker förstå hur mycket en viss person verkligen betyder för dig.
 

Hur vet man att man är kär? Du tänker på personen (3/6)

Vem är den första du tänker på när du vaknar? Vem är den sista du tänkar på innan du somnar eller kanske till och med finns i dina drömmar? Om en speciell person ständigt återvänder i dina tankar är det ett tydligt tecken på att du är kär. Svaret på frågan "hur vet man att man är kär?" blir tydligare om det finns en speciell person som stjäl din uppmärksamhet och gör det omöjligt att tänka klart.
 

Hur vet man att man är kär? Dina ord avslöjar dig (4/6)

Om det finns tillfällen eller situationer som påminner om den speciella personen måste du berätta det för andra runtomkring dig. Exempelvis kan platser, filmer eller böcker påminna dig om saker ni upplevt tillsammans eller något som han eller hon gillar. Att du associerar platser eller saker med personen tyder på att du är betydligt mer än bara intresserad.

Hur vet man att man är kär? När varje minut känns som en evighet (5/6)

Om du ständigt sitter och väntar och undrar när ni ska ses nästa gång är gåtan "hur vet man att man är kär?" snart löst. Att du väntar rastlöst på att den andra personen ska höra av sig och upptäcker dig själv med att ständigt kolla om du fått något nytt meddelande, antingen i telefonen eller på internet, är ett tydligt tecken. Var inte rädd för att själv ta kontakt!
 

Med hjälp av dessa fem tecken kan du förstå dina känslor bättre. Njut av känslan att vara kär!

 

 

Vill du bli kär? Registera dig idag!

Registera dig idag för att träffa någon ny via eDarling! Testa vår vetenskapliga matchmaking för seriös dejting.

eDarling reg banner

Ludvig Nyström, eDarlings redaktion, 2012
Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till redaktion@edarling.se
 

 

Comments

hej jag är kär med en kille man jag vet inte vad ska jag göra .

Hej jag är kär i en kille men vet inte vad jag ska göra.

Hej

Det enda du kan göra i denna situation är att helt enkelt vara ärlig och prata med honom och se om känslorna är ömsesidiga. Och om dom är det - flyg dit och träffa honom! Lycka till med kärleken! MVH ditt eDarling-team

Hej!

Det kan vara väldigt svårt att tolka signaler ibland. Om han ofta tar ögonkontakt och finner ursäkter för att få vara nära dig är detta ett gott tecken på att han är intresserad. Kanske du kan fråga honom om han vill ta en fika helt enkelt? Vi vet att det är lättare sagt än gjort men det enda som är jobbigare att inte försöka är att inte veta!

Lycka till med kärleken. MVH ditt eDarling-team

Jag är verkligen så kär i en kille som är ett år äldre en mig. Jag är jättebra vän med hans syster som går i min klass! Och min låtsasmamma är bästa vän med hans mamma så vi träffas väldigt ofta! Men jag vet inte om han gillar mig på det sättet som jag gillar honom! Han jag är verkligen jättebra vänner! I skolan brukar han kolla på mig med nån ganska konstig min och jag vet inte vad han menar med minen!? Snälla hjälp mig hur jag ska veta om han gillar mig och hur jag ska visa han att jag gillar han?

Hej jag har vart ihop med en kille som jag gillar men jag gjorde slut med honom för ca 2 veckor sen, jag vet inte hur jag ska föklara men det, innan vi blev ihop så höll vi på väldigt mkt och så vi var typ ihop och gjorde slut och det här är andra gången men jag vill verkligen att han tar tillbaka mig, jag gillar han, vad ska jag göra jag gjorde slut med han pga en grej som jag tror att han kommer att förstå ifall jag berättar men vet verkligen inte hur jag ska göra det han vill knappast se på mitt ansikte hjälp mig snälla

Hej!

Vi vet ju inte om dina omständigheter, till exempel om du och den här killen varit romantiskt involverade innan - men - vi tycker att om du är kär så är vårt bästa råd att om möjligt kontakta killen och resa till honom för att ta reda på läget om möjligt! Vänta inte på att något ska hända utan ta tag i ödet själv på det sätt du känner dig mest bekväm med, man ångrar aldrig det man försökte bara det man aldrig gjorde!

MVH ditt eDarling-team

Hej jag är kär i en kille som bor i ett helt annat land, jag vet inte vad jag ska göra och jag tänker på honom hela tiden, har ni några tips?

Jag har varit tillsammans med en kille nu i 6 månader och vi har bråkat till och från eftersom han är väldigt blyg och föriktig av sig och jag är mer frammåt och pratsam. Jag börjar känna ångest för att det inte känns bra att vara kring han. Det känns bra när jag väl är med han men sen efter vi inte träffats på några dagar får jag ångest. Bråken brukar uppstå när vi har varit med våra vänner och haft en trevlig kväll när han sitter tyst och inte säger något under kvällen eller kan krama mig inför folk alls. Jag måste alltid vara den som tar första steget i allt och nu börjar allt kännas dåligt. Han är medveten om det här men frågan är, gillar jag honom eller är jag bara med honom för att jag känner ett måste?

Hej Tilde

Tyvärr kan vi inte bestämma vem vilka vi är kära i - även om de ser perfekta ut på papper. Du skriver "det känns inte som någonstans att man skulle vara kär", vilket känner som svaret på din egen fråga. Dock finns det inget som säger att kärleken inte kan komma senare eller växa fram, så länge du trivs med personen och tycker om att spendera tid med den ser vi ingen anledning att sluta ses. Bara var ärlig med honom om var du står och ta det en dag i taget.

Lycka till med kärleken

MVH ditt eDarling-team

Jag och min fotbollskamrat är troligen förälskade, vi har varit ute på stan och på en match var det som att vi var tillsammans, jag vet att han är kär i mig... Men det är ett problem, jag vet inte om jag är kär, jag gillar att vara med honom men det känns inte som någonstans att man skulle vara kär. Han har frågat chans på mig men jag vet inte vad jag ska svara, eftersom jag inte vet om jag är kär. Jag har gått egenom saker som jag vill att min pojkvän ska ha eller vara, och allting stämde in på honom. Men som sagt så vet jag inte om jag är kär. Snälla svara så fort som möjligt så jag vet om jag är kär. Kan ni ge några tips eller som saker man kan testa och se om man är kär.

Hej Emmy

Ibland kan kärleken ta tid, oroa dig inte över att definiera utan känn istället. Så länge som ni trivs bra med varandras sällskap och har känslor för varandra finns det ingen anledning att oroa sig, men - trots det finns det absolut några tecken på förälskelse. Att man inte kan sluta tänka på en viss person, att man blir glad av att ha den nära och att ett sms kan ge en fjärilar i magen!

MVH Ditt eDarling-team

Jag är så kär i en kille & han gillar mig och när vi träffas har vi det jättemysigt. Men han är inte säker på om han är kär i mig. Hur vet han att han verkligen är kär? Han sa att det tog 2 år för honom att inse att han var kär förra gången. Jag vill få honom att inse om han är det eller inte. Så kan ni/du snälla skriva några tecken på att när man är kär?

Hej, jag är kär i en tjej och jag är inte 100 på om hon är kär i mig. Vad ska jag göra?

Hej!

Det låter defintivt som att du har en förälskelse! Njut av känslan och det underbara med att vara kär. Se till att du tar kontakt med killen ifråga och visar att du tycker om att umgås och göra saker tillsammans med honom. Den gamla klyschan "var dig själv" är faktiskt det bästa tipset vi kan ge här, och även om det är svårt kommer lite mod ta dig långt! Lycka till med kärleken.

MVH ditt eDarling-team

Hej, jag vet inte om jag är kär men när jag skriver eller pratar men honom så kan jag inte sluta le och sen inte sluta tänka på honom i flera dagar, är jag kär? Och vad ska jag göra för att han ska märka mig?

jag tänker på honom väldigt ofta, fantiserar om honom och han ger mig en annorlunda känsla än vad jag får av andra. Jag brukar även jämföra honom med andra. han får mig att må bra och jag dras till hans personlighet

Hej jag har träffat en kille, men jag har inte insett hur söt han är förrän nu! Men jag vet inte om jag är verkligen kär eller inte, men vet inte riktigt hur jag ska göra och han är min kompis ex och jag vet inte om det vore klokt att dejta honom. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra!?

Hej Cornelia!

Det vanligaste tecknet på att man är kär är att man inte kan sluta tänka på personen i fråga och att man får fjärilar i magen när personen är nära. Att veta om någon annan är kär i en är en svårare fråga då denna kanske är blyg och inte visar sitt intresse öppet. Men det vanligaste tecknet är att personen försöker ta kontakt och visar intresse för att umgås bara ni två. Hoppas det hjälper!

MVH ditt eDarling-team

Jag vet inte om jag är kär jag tror det jag behöver hjälp och hur vet man om nån är kär i en? Mina 2 frågor vill jag ha svar på snällla

Hej! Jag har pratat i telefon med en kille i sju månader ungefär. Och träffas ett antal gånger. Utseende mässigt finner jag han inte alls attraktiv. Men blir oftast arg om han inte svarar på sms eller samtal och blir irriterad på vissa saker han gör. Hans personlighet tycker jag om däremot tycker jag inte om hans livsstil och därför kan jag inte se det komma någon vart. Har även sagt detta till honom, men han säger att med tiden kommer han ändra på hans livvstil (vilket jag vet inte är sant). Hursomhelst, min fråga lyder: Är jag kär?(jag tror inte det) Eller kan det bara vara underhållande att ha någon att snacka med?

Hej Roy!

Vad kul att du träffat någon du tycker om! De flesta uppskattar att få sms och att någon visar att den tänker på den. Kanske är det helt enkelt så att kvinnan du dejtar inte tillhör den kategorin, lyssna på henne även om du har goda intentioner kanske hon helt enkelt finner det distraherande med bilder och sms och föredrar att se dig i verkligheten. Du gör absolut inget fel, men alla har olika smak och om hon ber dig att respektera detta så är vårt tips helt enkelt att göra det och visa din uppskattning på ett annat sätt. Lycka till med kärleken

MVH ditt eDarling-team

Har Träffat en jätte ..Gullig kvinna.. men då jag skickar sms till hon och trevliga Bilder.. Får jag svar sluta med dessa tråkiga bilder.. Du stör mej.. Är oss min Väninna ? Vi hörs i morgon.. Respektera detta NU.. Jag vill bara vara,, snäll och göra hon glad !! VAR GÖR JAG FÖR FEL..???

Hej jag tror jag är kär i en kille men jag vet inte hur jag ska visa honom det! Jag vet inte heller hur jag ska lista ut om han gillar mig eller inte så snälla hjälp mig!!!!

Hej Carl

Om intresset är ömsesidigt så finns det massor av sätt av visa detta på. Till exempel genom att fråga om hon har lust att ta en fika tillsammans med dig eller bowla till exempel!

Lycka till med kärleken

MVH ditt eDarling-team

jag vet en tjej som är kär i mig som är snygg och snäll, vad ska jag göra?

Hej Lydia

Vad hans kompis tycker spelar egentligen ingen roll, det enda som betyder något är om du och killen du faktiskt är intresserad av skulle kunna starta något tillsammans. Du behöver inte vara övertydlig, små signaler kan räcka i början så som att föreslå en fika tillsammans eller ett trevligt meddelande! Lycka till.

MVH ditt eDarling-team

Hej! jag gillar en kille men vågar inte riktigt ta första steget. Är nog mest rädd för att hans kompis ska få reda på det och börja reta mig om jag berättar för honom... Hjälp vad ska jag göra. // en tjej från gymnasiet :)

hej! jag tyckte att ni hjälpte mig nu vet jag om jag är kär eller inte och det är jag tack!

Hej Angelica

Det låter som att ni har en fin relation redan! Vårt råd är att följa din magkänsla på denna, var ärlig med honom när tiden känns rätt. Chansen finns att han känner samma sak som dig men ni är båda lika blyga/rädda att förstöra den fina relationen som ni redan har tillsammans. Vi har även skrivit en artikel i ämnet här som kanske kan hjälpa: 'Kär i en vän? Vad du bör tänka på!'

Lycka till med kärleken!

MVH ditt eDarling-team

Jag har börjat träffa en person som tyvärr bor på annan ort än mig själv men jag åker gärna upp på helger och umgås när vi båda är lediga. Jag har plötsligt börja oroa mig för när man ska lägga fram frågan om han känner mer än bara vänskap. Vi har redan planaerat in att åka på semester han jag & hunden till Idre för att spendera tid och vi kan prata i timmar varje kväll om ingenting & allting men utöver att han saknar mig och tvärt om. Han erbjuder mig med på familjens dop och födelsedagar och arbetsplatsen för att inte missa en sekund med mig och det har verkligen klickat för mig och även gett hintar om att jag ska flytta upp. vad gör man ... för rädd att förstöra detta är han mr right ?

Hej!

eDarlings råd är att vara tydlig med att du är intresserad av mer än vänskap, det kan vara svårt för killen i fråga att förstå små hintar. Du behöver inte skriva ett kärleksbrev eller gå överstyr men försök tydliggöra att du är intresserad av en romantisk relation genom att till exempel fråga om han skulle vilja ta en drink tillsammans med dig eller gå på bio bara ni två. Även om det känns svårt kommer du tacka dig själv senare om du är modig nu, lycka till med kärleken!

MVH Ditt eDarling-team

Jag e kär en kille han vet inte det vad ska jag göra? Hjälp

Hej Elma

Det känns såklart jättejobbigt, men det bästa och schysstaste i längden för er båda är om du ärligt och rakt kommunicerar hur du känner. Man kan inte rå för vem man får känslor för och inte så känn dig inte skyldig men behandla honom med respekt.

MVH Ditt eDarling-team

Jag har samma problem. Kan du ge mig tips vad kan jag göra? Elma

Hej!

Det bästa är att vara ärlig med honom och kommunicera att du tyvärr inte är intresserad av honom på ett romantiskt sätt, även om det känns svårt är det det bästa i längden.

MVH ditt eDarling-team

en kille gillar mig men jag gillar inte honom hjälp mig snälla, vad ska jag göra

Hej!

Det finns många sätt att attrahera en potentiell partner på än genom sitt utseende, kanske finner du denna artikel hjälpfull?

Att attrahera - utseende är inte allt!


Lycka till med kärleken!

MVH ditt eDarling-team

Jag gillar en tjej som är upptagen och som inte vill ha någon som mig då jag är fet ful och äcklig vad ska jag göra?

Hej Suhur! Det kan vara svårt att avgöra ibland, men några tydliga tecken på att du är kär är att du inte kan sluta tänka på personen i fråga, han eller hon finns ständigt i dina tankar, och du tar ofta omedvetet upp honom eller henne i alla möjliga konversationer.Du blir glad av att träffa personen, vill spendera all din fritid tillsammans med den och har svårt att se några dåliga sidor. Hoppas att detta hjälpte dig och lycka till med kärleken! MVH ditt eDarling-team

Hej Said! Det kan vara svårt att läsa av signaler ibland, och ännu svårare att fråga rakt ut. Testa och läs vår artikel "Är hon intresserad? 4 tecken som avslöjar henne!" som du finner via adressen: http://www.edarling.se/guide/singelliv-partnersok/ar-hon-intresserad Hoppas texten kan hjälpa dig och lycka till med kärleken!

Hej hur ska jag veta om en tjej kär mig?

hur vet man att man är kär eller förälskad

Jag tror att jag blev kär

Hej Jonna! Ibland kan man kännas sig villrådig när man inte riktigt vet hur den andra personen känner. Det första steget är att ta kontakt på något sätt, hur och när det skulle passa bäst känner du nog själv. Det gäller att våga ta det där steget och börja prata så att ni kan lära känna varandra bättre. Sedan är det bara att börja flirta med honom och förhoppningsvis få du en positiv respons! Lycka till och ta hand om dig! Med vänliga hälsningar Ditt eDarling-team

hej jag är kär i en kille men vet inte hur jag ska göra

Hej Elma! Det kan ibland kännas jobbigt att vara den som tar kontakt. För att det ska kännas enklare kan du försöka skapa situationer där det faller sig naturlig för er att kommunicera med varandra. Försök att hitta gemensamma aktiviteter av något slag, vilken aktivitet som lämpar sig beror helt på var ni har träffats. Om ni till exempel träffast på gymmet så gå på samma pass som honom eller välj en träningsmaskin nära honom och be om hjälp. Det första steget är att ta kontakt och det behöver inte vara så mycket mer än en kort konversation. Samla mod och ta kontakt! Vi önskar dig lycka till med kärleken! Med vänliga hälsningar, Ditt eDarling-team

är jag kär?

Hej jag är en tjej och är kär i en kille men vågar inte ens prata med honom vad ska jag göra!

Är jag kär?