”Det är viktigare att en relation är lycklig än att den är långvarig”

Karin Isberg intervjuas av eDarling

Författaren Karin Isberg är aktuell med boken ’10 steg till att finna rätt partner: din guide till den sanna kärleken’. Karin har tidigare gett ut böckerna ’Nakendiscot’ och ’Deprimerande enkelt’ som handlar om hur hon tog sig igenom sin skilsmässa och depression. Vi intervjuade Karin om hennes nya bok, varför hon valde att skriva om dejting och vad som egentligen är viktigt i en relation.

Du har tidigare skrivit böcker om både skilsmässor och depressioner, hur gick du ifrån att skriva om det till att hitta den sanna kärleken?

Mina tidigare böcker handlar i grund och botten om självkänsla och om att bejaka sitt värde och sin livslust. Det är i sin tur en viktig förutsättning för att man ska kunna leva i en kärleksfull relation, och därför kändes det naturligt att skriva om det.

Jag hade själv märkt att ju mer jag förändrade min självbild och inställning till livet, desto mer förändrades mina kärleksrelationer. Den typ av män som jag attraherats av tidigare började kännas ointressanta och i stället fick jag uppleva en helt ny sorts kärlek.

Vad skiljer ’10 steg till att finna rätt partner’ från andra dejtingböcker?

Dejtingböcker brukar handla om att ge sig in i diverse spel och strategier. Då blir relationen ett spel, man döljer vem man verkligen är och vad man känner. ’10 steg till att finna rätt partner’ handlar om dig och att du ska kunna vara dig själv i ett förhållande.

Varför tror du boken behövs?

Människor är gjorda för att leva tillsammans och vi mår allra bäst när vi känner tillhörighet och trygghet. En kärleksrelation kan ge det på ett sätt som inga andra relationer kan. Många är ofrivilligt singlar och de verkliga hindren för det finns inuti oss själva. ’10 steg till att finna rätt partner’ handlar om att ta bort de här hindren.

Vad är viktigt för att en relation ska bli långvarig, och varför?

Jag tycker det är viktigare att en relation är lycklig än att den är långvarig. Att stanna kvar i en relation som vi inte mår bra av är att göra ett förhållande viktigare än oss själva. Vi förminskar oss och ger avkall på våra egna behov för att till varje pris få förhållandet att fungera. Det är inte stärkande för oss. En relation är bra så länge som den ger mer än vad den tar. Om man jobbar med sin egen självbild och strävar efter att leva kärleksfullt så skapar man bra förutsättningar för lycklig kärlek.

Vilka möjligheter finns det att finna kärleken via en matchmakingsajt?

Jag tror att möjligheterna är goda. En stor fördel är matchningen eftersom den bygger på att man funderar över vad som är viktigt i ett förhållande och hos en partner. Sen är det självklart att matchning inte kan ge känslan av hur det verkligen är att mötas. Bakom varje profil finns en riktig människa och det är bara när man träffas som man känner hur man trivs tillsammans!

Som medlem på eDarling kan du köpa ’10 steg till att finna rätt partner’ och Karin Isbergs nya pocket ’Nakendiscot’ för paketpriset 159 kr. Läs mer om erbjudandet här:

www.adlibris.com/se/promotion2.aspx?page=edarling

Foto: Lennart Dannstedt

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion