Vilken betydelse har kläder och stil när man dejtar?

eDarling mode

Skulle du kunna tänka dig att dumpa någon på grund av deras klädstil? Över hälften av svenska kvinnor svarade ja på denna fråga i vår senaste undersökning om mode och kärlek, där 846 svenska singlar medverkade. eDarling gräver djupare i ett ytligt (?) ämne.

Reflekterar stil personlighet eller är den helt irrelevant?

Undersökningens resultat, som du finner i helhet här, skiner nytt ljus på betydelsen som kläder och stil har när det kommer att hitta och attrahera en partner. Svenskar är kända för att vara måna om sitt yttre och för att klä sig enligt de senaste trenderna. Men spelar det egentligen någon roll hur en person är klädd under dejtingstadiet, och vilka plagg tycker vi mest och minst om på det motsatta könet? 79 % av de svarande anser att en klädstil är en förlängning av personligheten och hela 88 % att kläder är en viktig faktor när det kommer till att avgöra vem man vill dejta. Men kanske mest anmärkningsvärt i hela undersökningen var att över hälften av kvinnorna kunde tänka sig att dumpa någon om de ogillade sin partners klädstil.

Första dejten och första intrycket

”Dejten var toppen, men jag hatade hens byxor/skor…” känner du igen dig? Även om vi gärna inte vill tro att vi är ytliga i vår jakt på kärlek så visar siffrorna från undersökningen att en potentiell partners stil är en viktig faktor i jakten på kärleken. I den här artikeln diskuteras vikten av första intryck under den första träffen. Förutom din utstrålning och din hållning är ditt ansikte och dina kläder det som kommer forma den du möters första bild av dig.

Det största bottennappet – sandaler med sockar

När singlarna ombads att ranka de mest attraktiva samt oattraktiva plaggen så var skinnjackan och den rutiga skjortan de överlägsna vinnarna för männen medan kort klänning eller jeans vann i den kvinnliga kategorin. En kostym ansågs lika mycket tråkig som attraktiv. Kort sagt kan man säga att ju mer avslappnat desto bättre (lågklackat samt dissen av sport & mjukiskläder). De plagg som kvinnor ogillade mest var allt i manchester material och keps. För kvinnor så röstades polotröjan from som det minst attraktiva plagget tillsammans med maxiklänningen. Favoriterna däremot var säkra kort så som kort klänning och jeans.

Vad har du för tankar kring mode och kärlek? Dela med dig genom att kommentera nedan eller mejla till [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz