Singeldating när du vill – tips för varje årstid

Singeldejting med eDarling

Ett bra första intryck och en lyckad första träff är viktigt. En bra början är inte avgörande men kan hjälpa att avgöra om du och din date passar ihop och huruvida ni har potential för ett långvarigt förhållande. När ni ses för första gången är det oftast bättre om ni gör någonting som uppskattas av båda. Beroende på vilken årstid det är så finns det såklart olika möjligheter för vad ni kan göra. Vi har samlat ihop en lista med förslag på aktiviteter, för både regniga och soliga dagar.

Singeldating i solsken

Stranden
Sommaren är såklart en säsong då det passar allra bäst att träffas utomhus. På sommaren rör sig många mot stranden för att ha nära till det svalkande havet. Det kanske mest romantiska kan vara en picknick framåt kvällen då ni tillsammans avnjuter lite god mat och inväntar solnedgången. Sveriges långa, ljusa kvällar passar perfekt för singeldating vid havet!

En uteservering
Om du hellre tillbringar dagen inne i stan kan du och din date träffas och njuta av en sommardrink på en terass eller uteservering. Där infinner sig ofta en avslappnad stämning och med varsin välsmakande drink i handen kan ni tillbringa en hel eftermiddag med prat och skratt. På en uteservering är det ofta mycket människor i rörelse, men om allt det som sker runtomkring glöms bort och ni bara har ögon för varandra kan ni mycket väl ha hittat något alldeles speciellt.

En konsert
En konsert är perfekt för singeldejting! Att se en bra artist eller ett favoritband tillsammans med en date kan göra en sommarnatt magisk. Om ni kommit överens på förhand om vilken konsert ni vill se har ni redan något gemensamt som kan föra er närmare varandra. Under sommarmånaderna finns det en hel del att välja mellan och de flesta svenska städer anordnar konserter eller festivaler.

Djurparken
Att gå på zoo kan tyckas låta lite ovanligt för en första dejt, men det kan faktiskt vara en perfekt plats för singeldating. En djurpark innehåller mängder av samtalsämnen och vad kan vara trevligare än att tillsammans skratta åt aporna eller klappa gulliga djur? Vem vet, efter en dag på zoo kanske fjärilarna i magen fladdrar ännu mer intensivt än tidigare

Singeldejting i regn och snö

Gå på museum
När regnet vräker ner utanför fönstret kan det vara en bra idé att träffa varandra i en stillsam miljö. Att gå på ett museum är mysigt och ett bra sätt att komma nära varandra. Museummiljöer är ofta rofyllda och kan samtidigt öppna upp för många intressanta diskussioner som kan hjälpa dig att lära känna din dejt bättre. Men glöm inte av att flörta och visa dig intresserad av din dejt.

Laga en romantisk middag
Att bjuda på middag är ett lätt sätt att komma någon nära, och än roligare blir det om ni lagar maten tillsammans. En hemlagad middag passar allra bäst på den tredje dejten, då ni känner er mer avslappnade i varandras sällskap. Efter en middag är det ett perfekt tillfälle att kura ner sig i soffan tillsammans och mysa till ett bra TV-program eller en film.

singeldating i naturen

Åka skridskor
Att snöra på sig skridskorna på första träffen kan vara ett bra sätt att komma varandra nära. Om ni båda är oerfarna skridskoåkare är det troligt att det blir en del kroppskontakt när ni tar er fram på den hala isen.

Biljard
Singeldating inomhus innebär ofta någon typ av aktivitet, exempelvis bowling eller biljard. Biljard är en avslappnad aktivitet som är rolig och samtidigt ger er mycket tid till att lära känna varandra ordentligt. Se bara till att inte vara någon dålig förlorare, ska du vara tävlingsinriktad bör det vara med glimten i ögat.

eDarling önskar dig lycka till med din singeldejting!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion