Hitta rätt på singelfest

Singelfest!

Singelfester är event där singlar träffas och hoppas på att finna kärleken. På 90-talet var den här typen av evenemang väldigt populärt. Med numrerade klisterlappar i form av hjärtan på bröstet hoppades man bli utsedd till Mr eller Mrs Right av den DJ som spelade. Även om man kanske lämnade en singelfest besviken och sårad, utan att ha funnit den rätta, så var det populära och välbesökta event. Idag är det många som söker kärleken via speeddejting och matchmakingsajter, vilket passar vår allt mer stressiga vardag. Vi guidar dig i sökandet efter drömpartnern!

Singelfest – stort på 90-talet

På 90-talet var det singelfest som gällde, men idag är trenden inte lika stor även om det ibland annonseras om det på nattklubbar. Något nyare fenomen som till exempel speeddejting är mer vanligt att gå på. Viljan att hitta någon att tillbringa ensamma kvällar med har inte dött ut med 90-talet.

Under festerna för singlar på 90-talet fick varje person en numrerad klisterlapp på bröstet. Om man var intresserad av någon gav man ett meddelande till DJ:n som visade upp numret på en display. Det var sedan upp till mottagaren att ta kontakt med den hemlige beundraren och inleda ett samtal eller en dans.

Singelfest – endast för singlar

Idag är inte singelfester med numrerade klisterlappar lika vanligt som det en gång var, men det finns fortfarande singlar som söker efter kärleken, och därför har inte singelfesterna dött ut helt. Utbudet är stort och det finns även kurser för enbart singlar. Du kan exempelvis gå på matlagningskurs, kareokekvällar, bowling, curling eller gå med i ett segelsällskap.

Speeddejting och myspartyn

En populär typ av singelfest idag är speeddejting. Under en sådan tillställning samlas ett antal manliga och kvinnliga singlar som under en begränsad tid får chans att snabbt lära känna varandra. Efter att ha pratat med alla deltagare i några minuter vardera får man, om det var några som väckte intresse, utveckla samtalen eller ge sitt telefonnummer till dessa personer.

En ny form av singelfest eller dejting är ”cuddle parties”. Trenden uppkom i New York där arbetsnarkomaner träffades för att mysa tillsammans. Det har även varit en framgångsrik dejtingform i Tyskland. Dessa singlar vill träffas för att få uppleva närhet och värme, utan att det behöver vara erotiskt. Singlar med en önskan om kärlek och fysisk kontakt träffas i bekväma kläder och sover ihop eller bara gosar en stund.

Singelfest – varför inte?

Det finns fler sätt att träffa seriösa singlar och finna sin drömpartner än genom en singelfest, exempelvis via en matchmakingsajt, men även om fester för singlar inte är en banbrytande metod så är den klassisk och effektiv eftersom du vet att du inte är den enda på festen som letar efter någon att dela de ensamma kvällarna med. Det singelfest, speeddejting och nätdejting har gemensamt är att de alla är dejtingformer som passar vår allt mer stressiga vardag. Du får snabbt en överblick över flera singlar och tar kontakt med de som verkar intressanta.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion