Singelresor – 4 tips för den resande singeln!

Singelresor med eDarling tips

Känner du dig sugen på att åka på semester men har ingen partner att åka med? Inga problem! Det finns en uppsjö av möjligheter för dig som är singel och vill ut på äventyr. Vi ger dig tips på fyra härliga singelresor.

Först och främst bör du fundera på vad du vill ha ut av din semester. Vill du slappna av eller uppleva något spännande? Njuta av en harmonisk resa i lugn och ro eller ansluta dig till en grupp likasinnade singlar och göra något kul tillsammans? Singelresor finns av alla dess slag. Här nedan listar vi fyra exempel på singelresor.

1. Aktivetspäckade dagar eller en resa i lugn och ro?

Om du bestämmer dig för att tillbringa din semester i sällskap av andra singlar har du många möjligheter att välja mellan. För den fysiskt aktiva finns det många friluftsresor att ge sig ut på: vandring, segling, klättring och cykelturer är bara ett par av de möjligheter som erbjuds för dig som vill ut i naturen och göra något utöver det vanliga på din semester.

Känns bergsklättring för avancerat? Åk på en lugn, avslappnande resa istället. Solsemester, sparesa eller kanske yogaretreat – möjligheterna är många!

2. Singelresor: perfekt tillfälle att nätverka

En singelsemester är ett perfekt tillfälle att nätverka på. Oavsett om du är i en grupp av andra eller reser ensam kan samtal med främlingar vara enklare på en semester. När du reser och befinner dig långt bort från vardagens bestyr är det desto lättare att slappna av och komma i ett mer socialt sinnesläge. Ta tillfället i akt och var ditt mest sprudlande jag!

3. Singelresor för dig med barn

Är du en singelförälder som inte vill kompromissa med möjligheten att resa, bara för att du har barn? Goda nyheter – det behöver du inte! Utnyttja istället fördelen att umgås med dina barn utanför hemmet. Dessutom erbjuder många hotell barnpassning och underhållning för de små, vilket ger dig tid att avnjuta lugna, stressfria dagar och samtidigt möta fler resande singelföräldrar. Faktumet att du är förälder kan öppna upp nya tillfällen att komma i kontakt med andra föräldrar, då era barn kan leka tillsammans och ni själva kan engagera er i ett gott samtal.

4. Weekendresor för singlar

Känner du dig sugen på en spontan tripp? Ett perfekt tillfälle för dig som singel att ge dig ut på en singelresa! För de som känner för att göra kortare singelresor lämpar sig storstadsresor särskilt bra. För dig som är utan partner och vill göra en spontan utflykt är det enkelt att röra sig fritt och kompromisslöst när du bara behöver rådfråga dig själv gällande resmål och aktiviteter. Har du någonsin rest själv? Många menar att en soloresa kan vara väldigt givande för dig som är singel. Du lär känna dig själv bättre, och är mer öppen för nya möjligheter. Känns det läskigt? Kolla upp vilka weekendresor som anordnas för andra resande singlar!

Vilken är den bästa destinationen för singelresor enligt dig? Kommentera nedan!

Har du frågor eller funderingar? Skriv gärna oss på [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion