Singelträffar – 5 ovanliga sätt att dejta på

Singelträffar - eDarling hjälper dig!

Har du redan testat att leta dejter på jobbet och på krogen, men fortfarande inte träffat den rätta? Har du öppet sinne och är beredd att prova något nytt? Vi på eDarling har listat 5 nya, och lite mer alternativa, sätt att dejta och träffa andra singlar på.

På senare tid har det blivit allt vanligare med singelträffar, och de flesta har olika spännande teman. Vid sidan av det traditionella dejtandet söker sig allt flera singlar till nya dejtingformer. Många singlar provar på singelresor och singelkryssningar för att träffa en framtida partner, medan andra föredrar att dejta på nätet. Nedan listar vi lite mer annorlunda dejting-metoder som kan få den mest beprövade singeln att bli nyfiken!

1. Snabba singelträffar: Speed-dating

Speed-dating är en dejtingform som har sitt ursprung i USA, och går ut på att singlar under en mycket kort tid får presentera sig för personen som sitter framför en. Sedan roterar deltagarna till nästa person, tills varje deltagare har pratat en kort stund med varje person som är närvarande. Syftet är att lära känna flera potentiella dejter för att se vem man klickar med. Deltagarna väljer sedan själv vilken man vill lära känna bättre. Världens största speed-dating event hittills anordnades på alla hjärtans dag 2011 i Johannesburg, och hade sammanlagt 435 deltagare.

2. Speed-hating

Har du alltid irriterat dig på språkpoliser eller försenade tåg och vill finna en jämlike? Då kanske speed-hating är något för dig? Speed-hating har ett liknande upplägg som speed-dating, men med en liten tvist. Precis som med speed-dating roterar deltagarna, och får under några minuter bekanta sig med varandra. Men istället för att ägna sig åt stelt småprat om jobb och bostadsort får de som testar speed-hating ägna tiden åt att berätta för varandra om saker man hatar. Speed-hating är kan upplevas som mindre stelt än andra singelträffar, och konversationerna blir förhoppningsvis mer unika. Dessutom presenteras en mer personlig och ärlig bild av deltagarna än vad som hade kommit fram under en vanlig speed-dating. Konceptet speed-hating kommer ursprungligen från England.Singelträffar

3. Power-dating

Har du ett bra minne? Eller är du bara väldigt bra på att ge ett gott första intryck? Det kan i så fall komma väl till pass om du går på power-dating. Syftet med power-dating är att hinna träffa så många potentiella partners under så kort tid som möjligt. Konceptet med power-dating kommer från USA, och liknar i mångt och mycket speed-dating. Den enda skillnaden är att deltagarna endast har 45 sekunder på sig att göra ett första intryck på sin dejt, innan man fortsätter till nästa person. I Hamburg genomfördes 2008 det dåvarande största power-dating mötet i världen, då hela 252 singlar deltog. Totalt genomfördes 15 000 45-sekundersdejter, och 3000 möten var så lyckade att personerna ville möta varandra igen.

4. Tysta singelträffar

Har du en vacker handstil eller är du duktig på charader? Då kanske silent-dating, eller Quiet Party som de även kallas, är något för dig. På dessa singelträffar är det förbjudet att använda rösten. Kommunikationen sker med papper och penna, istället för att prata skickas en lapp fram och tillbaka. Det är även tillåtet att använda sig av gester eller ansiktsuttryck. Trenden med silent-dating kommer ursprungligen från USA, och har utvecklats från de högljudda barer och klubbar där det är svårt att prata med någon på grund av ljudnivån.

5. Singelträffar för litteraturälskare

Bok-speed-dating är, som namnet utlovar, en variant av Speed-dating som är speciellt anpassat för litteraturälskare. Eventen arrangeras på bibliotek runt om i landet. Här får deltagarna diskutera boktips och personliga topplistor med varandra i några minuter, innan man fortsätter till nästa person. Har man inte hittat någon potentiell partner bland de andra deltagarna, kommer man i alla fall hem med några bra boktips!

eDarling önskar dig lycka till med kärleken!

Har du några frågor eller funderingar kring singelträffar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion