Vänner eller mer? Tecken på kärlek

Tecken på kärlek - eDarling

Ni har varit vänner länge, men du har aldrig sett på personen ifråga i egenskap av annat än just en vän förrän nu. Men plötsligt så känner du dig exalterad och till och med lite nervös när ni ska ses och du är inte längre säker på om ni bara är vänner eller mer. Men hur vet man om det är vänskap eller kärlek man känner? eDarling listar några ledtrådar!

Ni ringer varandra varje dag

Är vännen i fråga den första personen du tänker på när något har hänt? Är din vän den som du ringer direkt när du har nyheter du vill dela med dig av? Visst, detta kan även vara tecken på en stark vänskap, men om denna vännen ständigt finns närvarande i dina tankar på det här viset kan det vara en tydlig ledtråd att vänskapen håller på att övergå till något annat.

Ett tecken på kärlek; ni agerar överbeskyddande mot varandra

Ett kännetecken på äkta vänskap är att man försäkrar sig om att ens vän mår bra under alla omständigheter och befinner sig på ett bra ställe i sitt liv. Men om relationen genomgår en metamorfos kan detta tas ytterligare ett steg längre; till exempel att ni lovar att sms:a när varandra när en av er kommit hem tryggt från krogen eller landade säkert med flyget. Visar ni en kontinuerlig nyfikenhet för varandras välbefinnande och ser till att alltid finnas där för varandra har ni, om inte en kärleksfull relation , en fantastisk grogrund för en.

Ni spenderar alla helger och lediga kvällar tillsammans

Om du känner dig mer motiverad och exalterad att åka någonstans när du vet att vännen i fråga kommer vara där är det ofta ett tecken på mer än bara vänskap. Och om denna entusiasm plötsligt försvinner när du får reda på att din vän måste ställa in kan även detta vara ett tecken på kärlek. Er lediga tid är guld värd, och att ni väljer att spendera denna tiden tillsammans är ett tecken som bådar gott för en relation.

Ni är extremt lojala mot varandra

När du behöver hjälp att flytta, en hundvakt eller behöver låna pengar ställer alltid din vän upp utan att tveka. Visst, detta är ett kännetecken för en god vänskap generellt men motivationen att ställa upp oavsett i alla lägen kan vara en indikator på något mer än vänskap samt ett tecken på kärlek.

Dejta en vän?

Om flera av de ovanstående punkterna stämmer in på en av dina vänskapsrelationer finns det en chans att er vänskap håller på att förändras. Detta ett stort steg och självklart något som bör begrundas väl innan ni framskrider och ändrar relationens natur. Det finns många saker att tänka på när det kommer till att dejta en vän. Så, tänk efter noga om den speciella vänskapen ni har verkligen är värd att riskera. Belöningen kan bli enorm men även konsekvenserna stora när linjen väl har blivit överträden – efteråt är det nästintill omöjligt att gå tillbaka till den sortens vänskap som ni hade innan. Kom ihåg att en stark vänskap är byggstenen till en fantastisk kärleksrelation, se bara till att inte förlora vänskapen på vägen.

Vad finns det mer för tecken på kärlek tycker du? Kommentera nedan!

Har du några frågor? Mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz