Den tredje dejten – tredje gången gillt?

tredje dejten eDarling

Du har varit på de pirriga två första dejterna, och ni har beslutat er för att ses igen. Detta är ingen slump – det finns en anledning till varför ni vill ses igen. Men vad innebär det att ses en tredje gång? eDarling reder ut innebörden av en tredje dejt.

Tredje dejten – make or break?

När du är du ute efter ett seriöst förhållande och inte bara ett trevligt tidsfördriv, kan tredje dejten med någon vara en milstolpe i ditt dejtande. Det är det under den tredje dejten som du verkligen ska lyssna på din magkänsla, för att sedan kunna bestämma huruvida du vill träffa din dejt i fortsättningen eller inte – och vad det isåfall betyder för er båda.

Seriöst förhållande eller bara ett tidsfördriv?

Börjar du dejta någon du mött på en matchmakingsida är chansen stor att personen är ute efter en lång, seriös relation. När man träffas första gången kan en del som dejtar vara väldigt säkra på vad de är ute efter, medan andra mest testar för att se vad det leder till. När du dejtar är det viktigt att du frågar dig själv vad du söker. Är du redo för ett långvarigt förhållande? Vem söker du, och hur vill du att ert förhållande ska se ut? Genom att svara på dessa frågor för dig själv, blir du mer självsäker i ditt dejtande och sänder ut rätt signaler till den du dejtar. Är du osäker på vad du vill, gör det personen du dejtar osäker också – och risken finns att ni båda står tomhänta i slutändan.

Möt förväntningarna på ett smart sätt

Om du väljer att träffa någon för tredje gången, är det alltså av stor vikt att du funderar en liten stund innan er dejt. Vill du verkligen gå på en tredje dejt? Hur ser dina förväntningar ut? Försök att inte ha allt för höga förväntningar, men var noga med att försöka fastställa hur du känner inför mötet på ett lugnt och sansat sätt. Försök att både lyssna på magkänslan, men var också medveten om vad du tänker. Hur du känner i hjärtat är förstås alltid viktigast – ett kärleksförhållande går inte att bygga utan kärlek – men ibland är det också viktigt att lyssna till vad ens tankar säger. Är attraktionen du känner enbart fysisk, eller är du intresserad på ett känslomässigt plan? Genom att försöka tänka igenom beslutet att träffa någon igen minskar du risken att någon part får sitt hjärta krossat.

Överdriv inte

Även om tredje dejten kan ses som en viktig punkt i ens dejtande, finns risken att betydelserna av den blåses upp. En tredje dejt är ju egentligen bara ytterligare en dejt, precis som den andra eller den fjärde. Det finns ingen regel som säger att du måste bestämma dig för om du vill ta ert dejtande till ett nytt plan, eller att du behöver ha utvecklat särskilda känslor för din dejt. Det är viktigt att ha i åtanke att alla inte ser på tredje dejten på samma sätt. Att ställa ett ultimatum där den andra parten måste fatta ett beslut om ert dejtande har förhållandepotential eller inte är inte att rekommendera. Det kan vara viktigt att poängtera att du är seriös i ditt dejtande, men detta behöver inte innebära att alla som dejtar måste vilja ha en djupare kärleksförhållande.

Den tredje dejten

Var taktfull

Försök att vara taktfull och att inte framstå som allt för krävande på den tredje dejten. Känner du att den andre kanske inte verkar hysa samma entusisasm inför ett fördjupande av er relation kan du givetvis fråga, men du kan inte förvänta dig att den andre personen ska vara säker på hur den känner. Ni har trots allt bara dejtat tre gånger, och för en del kan det ta längre tid att utveckla känslor, eller förstå sig på vad dessa känslor menar. Vissa känner ganska omgående om de vill ta dejtandet till en ny nivå, medan andra behöver mer tid på sig. Vad som är viktigt här är att du själv känner vad du vill ska vara nästa steg. Är du redo att ge personen mer tid innan han eller hon bestämmer sig, eller är du den som behöver ges tid?

Ha kul!

Sist men inte minst – ha kul på er tredje dejt! Även om det förstås är viktigt att vara medveten om varandras känslor, behöver dejtande inte vara gravallvarligt. Försök att slappna av och ta det lite som det kommer. Det går inte att tvinga fram eller förutbestämma känslor, så luta dig tillbaka och dejten överraska dig. Kanske klickar ni när du minst anar det. Dejting ska vara kul!

eDarling önskar dig lycka till på den tredje dejten (och i ditt framtida dejtande)!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion