Trött på att vara singel – vad kan du göra åt det?

Trött på att vara singel? eDarling tipsar

Att vara singel målas ofta upp som ett drömscenario: tänk så skönt att få göra precis vad du vill, när du vill! Livet är öppet och du har inga krav på dig. Men ibland kan man bli trött på att vara singel. Att alltid laga middag för en, sova ensam, vakna upp i en tom säng… Kompisarna verkar alla lyckliga tillsammans med deras partners och det kan ibland kännas som att man står utanför en viktig gemenskap. Att hitta någon att vara tillsammans med kan kännas krångligt. Men faktum är att det i många fall faktiskt kan verka vara mycket krånligare än det faktiskt är!

Definiera vad du söker efter

Önskar du att slippa att vara trött på att vara singel och börja söka efter någon att älska, finns det en del att tänka på. Det absolut viktigaste i ditt partnersök är att du definierar vem du söker och vilken slags relation du söker. För att finna rätt person till ditt liv, är det absolut nödvändigt att du vet precis vad du är ute efter, redan innan du börjar leta. Den essentiella frågan i ett partnersök är definitivt ”Vem är jag och vad letar jag efter?”. När du fastställt ett svar på denna fråga kan du ge dig ut i sökandet.

Stärk dina chanser

När du är trött på att vara singel och vill söka efter ett förhållande, kan du mötas av både positiva och negativa upplevelser. Sökandet kan vara kul, men också leda till besvikelser. För att vara framgångsrik och inte behöva leta i all oändlighet är det nödvändigt att ha en klar självbild. För att stärka dina chanser att finna en partner och slippa vara trött på att vara singel, kan du börja med att ställa dig själv följande frågor:

– Är jag helt redo för en ny människa vid min sida och i mitt liv?
– Har jag tillräckligt med tid och tålamod för att lära känna någon?
– Är jag stark nog att klara av besvikelser?
– I vilken punkt av livet är jag?
– Vem behöver jag för att berika mitt liv?
– Är jag redo för förändring? Om ja: Vad skulle jag ändra och vad vill jag inte ändra?
– Vilket slags förhållande önskar jag mig?

Var realistisk och slipp att vara trött på att vars singel!

Ta dig tid att svara på dessa frågor och analysera dig själv. Bara om du vet vad du verkligen letar efter, kommer du att finna rätt partner. Om du varit trött på att vara singel en längre tid och partnersökandet verkar vara en kontinuerlig process i ditt liv, är det lätt att din självkänsla tar skada. Om du kommer till punkten där du undrar varför du inte kan finna någon som älskar dig – fråga dig själv vad du verkligen letar efter, och om du söker på rätt ställe. Försök att fundera ordentligt över dina förväntningar för att undvika besvikelsen och frustrationen från ouppfyllda drömmar. Är du realistisk kring din önskade partner? Genom att definiera dina önskningar och jämföra dessa med de relationer du ser runt om dig får du en realistisk bild av vad du kan förvänta dig av ditt partnersök. Nyckeln till att slippa singellivet är kort sagt en kombination av vilja och en realistisk inställning till dejting. Så länge du vet vad du letar efter och att du letar på rätt ställe, är dina chanser stora att du finner vad du söker.

Är du trött på att vara singel? Kommentera nedan!

Har du frågor eller funderingar? Maila oss gärna på [email protected]!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion