Tine & Jörgen

Tine & Jörgen

Kärleken överkom avståndet

För Tine och Jörgen började allt med en längtan efter att äntligen hitta livskamraten, tvillingsjälen. ”Vi har båda lärt oss vad vi vill ha i en relation på resan genom livet, och kärlek på distans stod knappast med på den listan”. Men livet blir tack och lov inte alltid som man tänkt sig. När Tine och Jörgen fann den sanna kärleken fanns den drygt två timmar bort.

Redan på tredje dagen som Premiummedlem dykte Jörgen upp bland Tines Lyckträffar. ”Jag blev genast glad när jag såg hans profil. Både texterna och bilderna väckte direkt intresse hos mig.” Jörgen däremot hade varit Premiummedlem i 1½ år och hade så smått börjat ge upp hoppet. Men kärlek kan både drabba fort och ta sin tid, och Tine och Jörgen är verkligen levande bevis på att tålamod lönar sig när det kommer till nätdejting.

De började skriva till varandra regelbundet, och samtalsämnena verkade aldrig sina. Nu, ett år senare, pratar de om den där första tiden med viss nostalgi. ”Vi längtade båda alltid efter att nästa meddelande från den andra skulle dyka upp… Vi har sparat alla meddelanden och skämtar ofta om att vi kommer läsa om dem igen när vi blivit gamla och grå tillsammans.”

Vi längtade båda alltid efter att nästa meddelande från den andra skulle dyka upp… Vi har sparat alla meddelanden och skämtar ofta om att vi kommer läsa om dem igen när vi blivit gamla och grå tillsammans.

Första telefonsamtalet var inte alls planerat, utan ett spontant infall från Tine. Det var Kristi himmelfärd och hon letade upp hans nummer på Gula Sidorna. Nervös som en 14-åring med ett bultande hjärta medan signalerna gick fram, och sen kom besvikelsen när ingen svarade. Jörgen var nämligen i skogen just den dagen, och blev överraskad när han hade både ett missat samtal och ett sms från Tine på telefonen. Han ringde upp, och det första samtalet ledde till många långa pratstunder.

Idén om att ses började växa fram och ungefär 6 månader efter första raden träffades de. ”Vi bestämde att träffas på en rockabilly-festival, för just den sortens musik är ett gemensamt intresse. Vi pratade en hel del om förväntningar och rädslor inför första träffen. Ingen av oss visste ju om den fysiska attraktionen faktiskt skulle infinna sig och det kändes pirrig nu när vi pratat så länge. Vi bestämde att vi skulle njuta av musiken och ha en rolig dag – men att inte förvänta oss kärlek som en blixt från klar himmel.”

Någon blixt blev det inte heller, men väl en sugande nyfikenhet på att få veta mer om den andre. De trivdes bra ihop från första stund och kände båda att de faktiskt träffade just den person de förväntat sig utifrån deras profil, alla meddelanden och samtal.

Nu har de varit tillsammans i mer än ett år, och jobbar hårt för att överbrygga det fysiska avståndet. ”Att skiljas åt gör lika ont varje gång. Avståendet mellan oss är såklart en utmaning och det krävs lite kreativitet och god kommunikation – men mest av allt är vi tacksamma för att vi har hittat varandra.” säger Tine.

Jörgen fortsätter, ”Vi pratar nästan varje dag och vi lever i en tid där teknikens möjligheter gör det mindre svårt att stå ut med alla milen emellan oss. Vi tror att avståndet är ett viktigt hinder att överkomma, genom att klara av det här bygger vi en stark grund att stå på i framtiden. Och vi tror att vår kärlek har en framtid och att det här bara är början av vår historia.”

Vi önskar Tine och Jörgen varmt lycka till i framtiden!