Singlar känner sig ofta illa behandlade

diskriminerad.png

Berlin 7 februari 2013

Ensamstående besväras av diskriminering

Många singlar besväras i hög grad av diskrimineringen av ensamhushåll. Högre försäkringspremier, hyressättningen på singellägenheter och att skatter och avgifter blir högre om man bor ensam är några av de saker som upprör mest. Det visar eDarlings nya undersökning om singlars upplevelser av diskriminering i vardagslivet.

Att ensamstående diskrimineras i vardagslivet är inget det talas högt om, men eDarlings nya undersökning om hur singlar upplever sin vardag visar att många av de tillfrågade besväras av diskriminering, både praktiskt och socialt. Överst på listan över störande moment kommer den högre hyran för lägenheter som är avpassade för singelhushållet, tätt följt av de höga kostnaderna för singelrum på hotell och att försäkringspremierna blir dyrare för ensamstående. Även att avgifter och andra licenser som TV-avgiften blir en större kostnad om man är ensam upplevs som ett stort problem.

Andra mindre allvarliga störningsmoment för singlarna visade sig vara par som flirtar och kelar offentligt, till exempel på biografen eller på restaurang. Högst på de tillfrågades önskelista kommer fler tillställningar med fokus på singlar för ensamstående, och singelbarer där ensamstående skulle ha möjlighet att träffa andra i samma livssituation. Hela 52 % av de tillfrågade tyckte också det skulle finnas en singel-dag som motvikt till Alla hjärtans dag.

Undersökningen i siffror: