Vart går åldersgränsen för kärlek?

Åldersskillnad eDarling

PRESSMEDDELANDE eD logo

22 Maj 2014

Vart går åldersgränsen för kärlek?

BERLIN. Vad har åldern för betydelse när vi söker efter en ny partner egentligen? Våra preferenser ändras kraftigt med åldern, visar en ny studie från eDarling. Med hjälp av över 189,000 anonymiserade medlemsuppgifter har eDarling analyserat användarnas ålderspreferenser hos en framtida partner.

Resultatet, som grundades på totalt 189 383 profilers preferenser när det kommer till ålder, visade att män kanske inte är fullt lika fokuserade vid ungdom som stereotypen vill få oss att tro. Mäns kurva pekar tydligt på att de söker en allt yngre kvinna som de blir äldre samtidigt som deras intresse för äldre partners sjunker med åldern. Det yngre manliga medlemmarna, å andra sidan, i ålderskategorin 18 – 29, hade ställt in ett åldersspann på 3.7 år äldre än de själva.

Kvinnorna över 50 år söker en en partner som är hela 6 år äldre än de själva, men söker inte efter en partner som är mer än 4.4 år yngre. De yngre kvinnorna är de som är mest intresserade av en äldre partner, i ålderskategorin 18-29 kan kvinnorna föreställa sig en partner som är 7.2 år äldre.

Doktor Wiebke Neberich, forskningsledare och psykolog hos eDarling, sammanfattar resultaten; ”Siffrorna visar att toleransen för äldre partner sjunker i huvudsak hos äldre män. Det i genomsnitt mest önskade åldersavståndet bekräftar dock inte klichén om att äldre män uteslutande håller utkik efter mycket yngre kvinnor. Tvärtom, siffrorna visar inte bara en liknande trend hos kvinnor, utan i huvudsak också att människor som är intresserade av ett seriöst och långsiktigt förhållande söker en partner med liknande livserfarenhet.”

Om eDarling
eDarling.se är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling sätter nya kvalitetsnormer på marknaden när det kommer till användarupplevelse, matchning, service och säkerhet. eDarling som nu finns i 19 länder och med över 13 miljoner användare är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]