Hälsa och kärlek går hand i hand

Kärlek och hälsa - eDarling

PRESSMEDDELANDE eD logo

10 April 2014

5 anledningar till varför hälsa är viktigare för ditt kärleksliv än du tror

I samband med den Internationella Hälsodagen, så har eDarling tagit reda på hur dating och hälsa går hand i hand:

1. Kvinnor finner hälsosamma män mer attraktiva

Det finns ett samband mellan testosteron, stresshormonet kortisol och ett attraktivt ansikte, enligt forskare på Abertay Dundee Universitet. De män som rankades som de mest attraktiva i studien visade sig även vara de som hade ett starkare immun-system och en högre nivå av testosteron, vilket antyder att kvinnor medfött är attraherade till män med ett hälsosamt immun-system.

2. Män dras till avslappnade kvinnor

Även emotionellt välmående är en viktig faktor för romans, då låga stressnivåer ofta har visats vara kopplade till attraktion. I forskning av Dr. Rantala vid Turku-Universitetet i Finland, visade det sig att kvinnor med de lägsta kortisol (stress)-nivåerna genomgående ansågs som mer attraktiva av män. Då stress kan minska fertilitet, är detta resultat föga förvånande från en biologisk synpunkt, och visar att män förmodligen värderar sin partners emotionella välmående högre än något annat.

3. En hälsosam kost förbättrar attraktivitet mer än smink

En nyttig kost kan lyfta fram ditt utseende bättre än vad smink kan. Detta var slutsatsen från en färsk studie av St. Andrews Universitetet, där de mest attraktiva hudnyanserna var de som påverkats mest av kost och motion. Detta innebär att vår attraktion formas av vad vi äter och hur hälsosamma vi är. Vi attraheras alltså naturligt mer av hälsa än en perfekt yta.

4. Kvinnor föredrar män som inte är typiskt maskulina

Trots klyschor om att kvinnor drömmer om macho män med muskler så verkar det som att smala, hälsosamma män har högre framgång när det kommer till dating. Pretorias Universitet fann att när de jämförde attraktion och maskulinitet med hur hälsosamma deras immun-system var. Forskarna upptäckte att kvinnor fann smalare män mer attraktiva (12% kroppsfett var idealet) samt att smalare män hade starkare immunsystem vilket ledde forskarna till att dra slutsatsen att kvinnor inte dras till macho-drag.

5. Sport ökar attraktivitet

För de som oroar sig över att bli varm och svettig framför sin partner, så kan en studie av Kristin McKinney på McKendree Universitet vara lugnande. Efter att ha testat de medverkandes fysiska aktivitet, så märkte McKinney en stark koppling mellan adrenalin och attraktivitet, då de som hade förhöjd adrenalin genom sport visade en mycket högre nivå av attraktivitet än de som inte sportar. Detta kan förklara varför så många träffas på gymmet, men det visar även betydelsen hälsa och fitness har för att uppehålla attraktion. Så håll dig i form inte enbart för din egen hälsa men även för ditt förhållande!

Om eDarling
eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]