Högsäsong för Online Dating: Nyår!

PRESSMEDDELANDE eD logo

Berlin 20 December 2013

Högsäsong för Online Dating: Nyår!

Varje år når antalet registreringar på nätdejting-sajter nya rekord. På eDarling noterade man en ökning av registreringar på hela 27% för jul och nyårshelgen 2012/2013 och förväntar lika höga siffror för detta år.

Vid en jämförelse mellan ökningen av nya registreringar runt julhelgen samt den första kalenderveckan med genomsnittet av tiden före jul så kan en ökning på 27% observeras för dessa två veckor under 2012/2013. Singlar verkar vara särskilt aktiva och dejtingsugna runt jul och nyårshelgen, och sedan efter årsskiftet faller registreringarna tillbaka till normala nivåer.
Dr. Wiebke Neberich, psykolog och rådgivare hos eDarling förklarar denna trend på följande vis: ”Under julhelgen får många singlar plötsligt tid att se över sitt privatliv. Då står ofta att hitta en partner högre i fokus och aktiviteten på plattformen ökar markant. Denna trend förstärks ytterligare av högtiden, då man firar kärleken och familjen. Detta stärker behovet av ett stabilt partnerskap. Således förverkligar många singlar sitt nyårslöfte att hitta en partner, genom att registrera sig på eDarling. Statistiken nedan illustrerar ökningen av registreringar runt årsskiftet.

Om eDarling

eDarling.se är en sajt för singlar som vill träffa andra seriösa singlar. Sajten har funnits i Sverige sedan 11 maj 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. Förutom i Sverige finns eDarling i 20 andra europeiska länder.
Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]