Inredning och förhållanden – undersökning

eDarlings nya undersökning

PRESSMEDDELANDE

12 Juni 2015

Män städar mest i hemmet – enligt dem själva

eDarling har frågat 1061 Skandinaviska singlar om vikten av inredning och design i sin senaste undersökning. Vi har tagit reda på vad vi finner mest och minst attraktivt när vi besöker någon annans hem samt vem som egentligen sköter städningen!

Köket är det viktigaste rummet i hemmet.

För svenska singlar är ett välutrustat och stort kök det mest attraktiva man kan ha i hemmet och vann överväldigande när det kom till vad singlar föredrar att se i en potentiell partners bostad. Att kunna laga stora middagar och vilja spendera mycket tid tillsammans i köket står alltså högt i rang och hela 46 % ansåg att köket är hemmets allra viktigaste rum.

Detta finner vi mest oattraktivt i hemmet:

1. Konstig doft

2. Erotiska tidningar

3. Tomma alkoholflaskor

Detta finner vi mest attraktivt:

1. Ett stort kök

2. Konst

3. Massvis med böcker

Ett stökigt hem är snabbaste sättet att avskräcka dejten

Även om majoriteten av par delar på städplikterna så är de som städar mest i hemmet, enligt egen utsago, männen. 22 % av de svarande sade sig inte vara toleranta alls när det kommer till ett stökigt hem och det värsta av allt var ”en stökig ungkarlslya”. Även om renlighet är en dygd så föredrar 53 % att bo tillsammans med en person som är rörig och dålig på att städa framför en mycket pedant person. Hela 70 % av de svarande singlarna ansåg sig själva som toleranta inför ett stökigt hem. 47 % ansåg att ett stökigt hem är det mest avskräckande man kan finna hos en potentiell partner.

eDarling undersökning heminredning

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.Har du frågor eller funderingar? Hör gärna avdig till [email protected]