61 % av singlar har levt i ett kärlekslöst förhållande

Kärlekslösa förhållanden - eDarling

PRESSMEDDELANDEeDarling logo

10:e december 2015

61 % har levt i ett kärlekslöst förhållande…

…varav hälften i mer än fem år

I den senaste eDarling-studien har vi undersökt ämnet kärlekslösa relationer. 449 svenska singlar medverkade och resultaten blev häpnadsväckande! Kärlekslösa förhållanden - eDarling undersökning

  • Mer än hälften av singlarna har levt i ett kärlekslöst förhållande – 58 % i mer än 5 år!
  • 49 % anser ett ex vara deras livs kärlek
  • 26 % tror att ett förhållande kan fungera utan kärlek

Är det möjligt att leva i ett kärlekslöst förhållande?

62 % av kvinnorna och 61 % av männen har någon gång haft ett kärlekslöst förhållande och 58 % av dem säger att det höll i mer än 5 år. Men vad är orsaken till detta? 40 % ansåg att en rädsla för att vara ensam låg bakom fenomenet följt av resonemanget ”för barnens skull” med 31 %.

Att vara den som älskar eller den älskade

När singlar tillfrågades om en romantisk relation kan överleva utan kärlek sa 26 % ja medan 74 % sa nej. På frågan ”Skulle du hellre vara i ett kärlekslöst förhållande än ensam?” så svarade 15 % ja. När det kom till vilken roll man helst skulle ha i ett obalanserat förhållande så föredrar 51 % att de föredrar vara den som blir älskad medan resterande 49 % vill vara den som älskar.

Psykologens råd

eDarlings egna psykolog Salama Marine listar fyra viktiga frågor som du kan ställa dig själv om du känner att du befinner dig i ett kärlekslöst förhållande:

1. Är ert förhållande fortfarande givande, eller ger du upp din frihet för relativt lite i gengäld?

2. Är du verkligen fäst vid din partner, eller snarare idén av ett partnerskap?

3. Kan du lita på din partner, eller känner du dig ensam under svåra perioder?

4. Är du tillfredsställd med ert sexliv?

Hopp om kärleken

Ett av de allra mest förvånande resultaten var att hälften av singlar tror att ett ex är deras livs kärlek. Men det finns hopp, 89 % tror fortfarande att mötet med deras livs kärlek ligger framför dem!

Om eDarling: eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009. Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till press.