Kvinnor mer självsäkra än män när det kommer till dejting!

Självsäkra dejtare - eDarling

PRESSMEDDELANDE eD logo

28 Mars 2014

Kvinnor mer självsäkra dejtare!

BERLIN. Den senaste undersökningen gjord av matchmaking-sidan eDarling fann att kvinnor är överlägset mer självsäkra i deras inställning till dating än män. Hela 71% av de tillfrågade kvinnorna ansåg sig vara den som har övertaget när det gäller utfallet av en dejt. De har även ett mycket högre självförtroende än män, där siffran var 43%, när det kommer till att avge ett gott första intryck.

När det kommer till att ta dejtingen till nästa nivå, så är kvinnor uppenbart mer dominanta: 71% av de tillfrågade kvinnorna kände att det var vanligen dem som avgjorde om mer skulle komma ut ur en dejt eller ej. Mäns sämre självförtroende när det kommer till dejting blev uppenbar med enbart 43% som dömde sig själva vara beslutstagaren när det kom till dejtens utfall.

Kvinnor mer självsäkra över sitt första intryck

Studien, där 820 Skandinaviska medlemmar deltog, visar att kvinnor även känner sig avsevärt mer försäkrade om sin förmåga att göra ett bra första intryck på män, med hela 87% som var övertygade om just detta. Mäns självförtroende när det kom till att ge ett positivt första intryck var å andra sidan lägre, med bara 72% av männen som ansåg sig framgångsrika inom detta område.

Psykologen – Kvinnorna har makten”

Så, hur kan denna skillnad i dating-självförtroende förklaras? Dr. Wiebke Neberich, föreståndaren av studien, säger ”Män tar vanligtvis det första steget när det kommer till dejting, vilket ger kvinnor makten att bestämma om något tas längre. Då män även ofta tenderar att överskatta en kvinnas intresse, så upplever de jämförelsevis mer avvisningar. Kvinnor kan vara kräsna när de väljer en partner, av biologiska och sociologiska anledningar, så de har ofta övertaget i detta stadie av relationen. Detta skulle kunna vara den främsta förklaringen för det större självförtroendet som vi kan se hos kvinnor i undersökningen”.

Om eDarling
eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]