Array

Går det att hitta kärlek på semestern?

För singlar med höga anspråk

Jag är en:
Vänligen ange om du är man eller kvinna.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.

Går det att hitta kärlek på semestern?

PRESSMEDDELANDE
Berlin 23 juli 2013

Skandinaviska singlar tror på semesterkärlek

BERLIN. 96 % av singlar från Sverige, Norge och Danmark kan tänka sig ha en flirt på semestern. Även om 40 % aldrig har flirtat på semestern, anser 99 % av singlarna att en flirt på semestern kan utvecklas till äkta kärlek. Det är enligt en undersökning genomförd av eDarling i samarbete med Wimdu.se, där 245 singlar har delat sina åsikter och upplevelser om att flirta och hitta kärlek på semestern.

Lämpliga situationer för att börja flirta

Sommar är högsäsong för flirtande och för att skapa nya bekantskaper. Av den anledningen har eDarling i samarbete med Wimdu, en internettjänst för att hyra/hyra ut rum och lägenheter för semestervistelser, gjort en undersökning för att ta reda på vad svenska, norska och danska singlar tycker om att flirta och hitta kärlek på semestern. Studien visar att även om 40 % av singlarna aldrig har flirtat på semestern, har hela 99 % inte uteslutit möjligheten att hitta kärleken på semestern. Både män och kvinnor ser en genensam aktivitet som ett perfekt tillfälle för att inleda en flirt. 40 % av kvinnorna uppskattar en flirt under en guidad tur, medan 31 % av männen föredrar att flirta under sportaktiviteter. De något mer stereotypa situationerna som att flirta vid poolen eller på en bar visade sig vara mindre populära, endast en av fem singlar föredrar en flirt i den här miljön.

Den Skandinaviska flirt-strategin

Skandinaviska singlar är överens om att det bästa sättet att börja flirta är att ge komplimanger. Det är faktiskt oftare kvinnor än män som väljer lovord för att inleda en flirt. Den här trenden tyder på att skandinaviska kvinnor har gjort sig av med de traditionella könsrollerna, där mannen ska ta första steget. Trots det här är könsrollerna oförändrade när det kommer till att bjuda på middag eller drinkar. 35 % av männen föredrar att inleda en flirt med en middag eller en drink medan endast 16 % av kvinnorna skulle välja den strategin.

Singelmän är mer spontana än singelkvinnor

När semestern ska planeras är det att vara ute i naturen som står högst på dagordningen för skandinaviska singlar. 29 % av kvinnorna och 24 % av männen svarade att de ska spendera sin semester ute i naturen. Samtidigt planerade 16 % av männen och 22 % av kvinnorna en kulturell stadsresa. Men de här siffrorna kan dock variera eftersom 22 % av männen inte hade fasta semesterplaner vid undersökningens tidpunkt (mitten av juni 2013). I jämförelse var det endast 17 % av kvinnorna som var lika sena med semesterplaneringen. Siffrorna tyder på att singelmännen är mer spontana än kvinnorna.

Undersökningen genomfördes i juni 2013, 245 singlar från eDarling deltog. 65 % av deltagarna var kvinnor och 35 % män.

Om eDarling

eDarling.se är en sajt för singlar som vill träffa andra seriösa singlar. Sajten har funnits i Sverige sedan 11 maj 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. Förutom i Sverige finns eDarling i 20 andra europeiska länder.
Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]