Singlar som tränar troligare att finna en partner

Sportiga singlar, undersökning eDarling

PRESSMEDDELANDE eD logo

27:e februari 2015

Singlar som tränar troligare att finna en partner

Alla vet att sport och träning har en positiv effekt på hälsan och kroppen – men kan träning hjälpa dig att finna en partner? I eDarlings senaste undersökning, där 2688 medlemmar deltog, har vi tagit tempen på singlars inställning till sport och singelliv.

Singlar som tränar är mer självsäkra

40 % av de tillfrågade kvinnorna i undersökningen säger att sport får dem att känna sig mer självsäkra och förföriska, medan 31 % av männen ser sport som en flykt och ett sätt att stressa ner och glömma sina dagliga bekymmer på. Aktiva singlar som tränar anses som sexigare (73 %) än de som inte utövar någon form av fysiskt aktivitet och anses ha ”högre självförtroende” samt vara mer sexuellt aktiva. grafik eDarling

Singlar känner sig flirtigare efter sport

60 % av deltagarna att de känner sig mycket mer öppna och energiska att träffa nya människor efter att de utövat sport, medan de resterande 40 % hellre går hem och vilar efter. 59 % av de svarande sade sig träna flera gånger i veckan vilket får 84 % av dem att känna sig mer avslappnade och uppfriskade.

De sexigaste sporterna

När det kommer till vilka sporter som anses som sexigast så skiljde sig resultaten en hel del när det kom till män och kvinnor. För kvinnor ansågs simning, dans och volleyboll som sexigaste medan volleyboll, fitness och dans toppade listan för män. 84 % av kvinnor är mer attraherade till människor som tränar, vilket 78 % av männen håller med om. Gymmet kan också vara ett bra ställe att träffa andra singlar på; hela 36 % av singlarna sade sig någon gång ha träffat en partner på ett ställe relaterat till sport/träning.

Källa: 2688 medlemmar, 58 % män. Affinitas 2015.

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.Har du frågor eller funderingar? Hör gärna avdig till [email protected]