Stefan & Hedwig fann kärleken

Hedwig & Stefan möttes på eDarling

De fann den stora kärleken online

Stefan och Hedwig berättar om hur de träffades och blev förälskade via eDarling. Det är en vacker kärlekshistoria som beskrivs från båda parters perspektiv…

Stefan startar historien om hur de tu möttes: ”Året var 2002. Jag hade varit singel i nästan ett år och kände att jag saknade rätt forum för att hitta kärleken därför kändes det naturligt att pröva en dejtingssajt. Jag hade stora förväntningar att hitta kärleken med stort K. Jag ägnade mycket tid och stort engagemang för att göra en presentation av mig där läsaren verkligen skulle förstå vem jag var och vad jag sökte hos min tilltänkta livspartner.”

Här fann jag äntligen mitt forum med verbala och intellektuella kvinnor som var ute efter en seriös och djup relation, precis som jag själv.

Svårt att hitta balansen

”Min utmaning i detta sammanhang var att dra gränsen mellan att vara personlig men inte för privat. Att hitta den rätta balansen var svår. Jag bestämde mig dock för att inte vara för försiktig utan mycket transparant, viket kanske gjorde att många kvinnor blev avvaktande och tyckte att jag var för självutlämnande och inte så spännande som andra män. Under dessa dejtingår så blev det sammanlagt tre förhållanden som varade mellan ett halvår till två år. Men det kändes aldrig riktigt helt.”

Slumpen avgjorde allting

”Förra sommaren höll jag på att ge upp. Jag hade planer på att lägga ned nätdejtingen och skaffa en hund istället. Men en dag i början av juni satt jag framför datorn och surfade när en reklamannons plötsligt dök upp från eDarling. Här fanns en fråga om jag ville göra ett personlighetstest. Detta hade jag aldrig prövat förut. Frågorna var spännande och mångfacetterade, vilket gjorde att jag nästan glömde bort tid och rum.”

Stefan fyllde i personlighetstestet; ”Så startade mitt medlemskap på eDarling. För det är jag oerhört tacksam för i dag. Detta till synes slumpmässiga beteende blev vändpunkten i mitt sökande efter kärleken. Här fann jag äntligen mitt forum med verbala och intellektuella kvinnor som var ute efter en seriös och djup relation, precis som jag själv. Redan efter ett par dagar hade jag fått mail från ett trettiotal kvinnor som till största del motsvarade mina förväntningar. Jag fick nästan svårt att välja vilka jag skulle skriva till.”

Kärlek på distans

”Jag fastnade direkt för en söt brunett från Stockholm som jag både mailade och fick svar ifrån samma kväll (trots att det var mycket uppenbart at hon älskade segling och jag själv lätt blir sjösjuk). Att hon svarade direkt var ett stort plus eftersom det visar på engagemang och passion som är väsentliga när man skapar en relation. Vi mailade intensivt varje dag och jag fann att våra tankar möttes i orden, men jag ville ju också höra hennes röst, för att försäkra mig om att det fanns äkta känsla bakom orden. Jag visste nämligen att rätt frasering, rytm och tonfall skulle kunna göra mig mycket lycklig. Våra samtal mellan öst och väst (jag från mitt sommarställe på västkusten) blev allt djupare vad tiden led. Vi insåg båda att vi behövde träffas för att se om personkemin stämde.”

”Men nu får min kära segelbåtskvinna berätta sin historia och hur vi träffades i verkligheten. Jag är så tacksam för eDarling som gjort det möjligt att få träffa Hedwig -kvinnan i mitt liv. Den varmaste, klokaste och snällaste kvinna som jag någonsin träffat.”

Hedwigs historia

Hedwig ger sin sida av historien: ”Jag hade äntligen tagit mig igenom sorgearbetet efter en skilsmässa efter ett 22-årigt äktenskap och kände att jag var redo att gå in i en ny relation. Jag kände att jag visste vad jag var ute efter.”

”Det kändes naturligt att använda internet för att finna en ny partner eftersom det var en ny situation för mig att vara singel och jag var inte direkt 20 längre. Jag använde både eDarling och andra nätsidor och var mycket aktivt med mitt dejtande, som i några fall övergick till kortare kärleksrelationer. Jag fann att eDarling gav mig seriösa och bra partnerförslag. Jag å min sida, hade ett öppet sinne, och var redo att ge mig hän i de möten och relationer jag hade vilket gjorde att jag utvecklades på dejterna känslomässigt, men också med intellektuella samtal och jag blev mer och mer säker på vad jag sökte i en relation.”

Visste vad hon ville ha ut av en relation

”Jag var noga med att försöka beskriva mig själv och vad jag var ute efter i en relation så väl jag någonsin kunde för jag ville verkligen träffa rätt. Jag ville ha en djup och livslång relation full av sensualism, innerlighet och vänskap där var och en uppskattades för exakt den person som man verkligen är. Jag ville också ha en relation där man ständigt båda utvecklades var för sig men också tillsammans.”

”I juni 2015 gick jag en mycket inspirerande kurs på jobbet och jag utvecklades enormt som människa och känslomässigt och i denna situation fick jag kontakt med Stefan. Jag blev mycket intresserad av hans profil, han hade använt alfabetet när han listade upp alla sina egenskaper och vad han fann viktigt i livet och han hade en sådan glad och lycklig bild. Jag mailade Stefan och fick svar nästan direkt, vilket kändes seriöst och fint och vi klickade på det rappa och finstämda sätt med orden. Han visade sin uppskattning för att jag frågade om hur han mådde. Han fångade min nyfikenhet när han beskrev att han var på väg till västkusten på semester och eftersom jag har mycket barndomsminnen därifrån så kände jag instinktivt att vi hade något gemensamt. Vi mailade varandra några få gånger och sedan talades vi vid per telefon eftersom jag var i Stockholm och han på västkusten.”

Ändlösa telefonsamtal byggde kärleken

”Det första jag slogs av var värmen och nyfikenheten i Stefans röst. Våra telefonsamtal varade flera timmar och skedde varje dag (och sedemera framförallt på natten). Vi fann varandra i tanken och vi fick länge nöja oss med att höra varandras röster eftersom jag var långt borta i Spanien och Stefan på västkusten. Jag kommer alltid att minnas våra samtal när jag satt på balkongen och hörde cikadorna och kände havets ljumma bris (medan Stefans hav stormade på västkusten) och jag lyssnade till Stefans magiska röst. Vi var kära redan i telefonen och mina barn började fråga nyfiket om den man jag talade med så intensivt i telefon med.”

”Nu väntade bara det stora ögonblicket att få mötas öga mot öga (utan facetime som vi faktiskt provat någon gång). Vi var båda mycket nervösa men också förväntasfulla inför mötet på Landvetters flygplats, där jag skulle landa. Stefan hade varnat mig för att det kanske inte skulle säga klick och att vi isåfall skulle kunna umgås som vänner. Jag försökte förbereda mig på detta, men det var svårt. Jag var ju redan kär!”

Det första mötet

”Ögonblicket när jag såg Stefan komma gående mot mig med sin energiska gång och sin vita linnekostym och ett tydligt förtjust och lyckligt leende visste jag att jag tydligen lyckats överträffa hans förväntningar. Det gjorde mig säker och trygg och jag klev tryggt in i hans fina bil och vi fortsatte våra magiska samtal från telefon till bilen och han tog glädjande min hand på ett mycket fint och försiktigt vis.”

”Helgen blev intensiv och vacker. Det första jag kände när jag klev in i hans gulliga lilla stuga precis vid havet var den goda doften av kyckling (som numera har blivit min favoriträtt) från ugnen. Jag insåg att han var huslig och pysslig och jag kände mig mycket välkommen. Stefan var lite gulligt angelägen om att ge ett bra intryck när han visade runt mig och jag myste. Vi åt en sagolik middag och jag beundrade hans kunskap och hans levande intellekt. Efter maten satte vi oss i soffan och jag kände att jag bestämde hur det hela skulle fortlöpa och jag lade mig tryggt med huvudet på hans mage och sen är det bara fantasin som kan sätta gränser för hur det hela fortlöpte resten av helgen.”

En drömsemester

”Efter en sagolik helg visste jag att Stefan var mannen i mitt liv och jag kände att mina känslor för Stefan var fullkomligt och helt besvarade. Vi planerade sedan en utlandsresa. Det blev en restresa till Korfu redan veckan efter, då vi båda råkade ha semester samtidigt. Ödet? Slump? Jag tror på högre makter…Resan gick i kärlekens och värmens tecken. Det var 40-45 grader varmt och den stackars ”sjösjuke (han var inte sjösjuk)” Stefan tvingades tillbringa dagarna på luftmadrass (som hela tiden ville flyta över tvärs över havet till Albanien).”

En spontan förlovning

”Höjdpunkten på resan var en båttur runt Korfu och lyckligtvis höll sig havet platt den dagen då jag var orolig för att han aldrig skulle vilja åka båt med mig igen. Havet var inbjudande och idylliskt och jag fick honom till och med att snorkla. Vi stannade till vid en sandbank mitt i havet där vattnet gick till midjan och vi och våra medresenärer simmade omkring och njöt. Jag var så lycklig och simmade lite längre bort från de andra, när jag var på väg tillbaka så ser jag att Stefan står på knä i vattnet och ser himmelskt lycklig ut och ja, ja han ber om min hand där och då och jag kände att jag är den lyckligaste kvinnan i värden. Vi var därmed förlovade.”

”Kaptenen och de rara engelska damerna som var med på vår resa organiserade snabbt en bröllopsceremoni med hjälp av en plastring som vi fick låna av våra medresenärer. Sedan denna dag och till denna dag så växer bara vår kärlek till varandra och vi planerar bröllop så småningom. Jag är så oerhört tacksam till Edarling som givit mig denna nya chans. Jag älskar Stefan av hela mitt hjärta och kommer göra det i hela mitt liv.”

Vi på eDarling önskar kärleksparet all lycka till i framtiden!