Undersökning – detta vill vi inte ha i julklapp

Julklappar - stor undersökning
PRESSMEDDELANDEeD logo
18:e December 2014

Billig parfym den värsta julklappen

BERLIN. Årets julhandel spås som vanligt att bli rekordstor och det har beräknats att per person kommer vi svenskar att spendera ungefär 7000 kronor var på julklappar. Men vad vill vi egentligen hitta under granen och vad skulle vi aldrig ge till en partner? eDarlings senaste undersökning har tagit reda på vilka presenter som får våra hjärtan att klappa extra hårt samt vikten av att ha en partner under juletider.

Svenskar generösa – men de billiga presenterna gör oss gladasteDarling julklappar

Över hälften av de svarande sade sig vara beredda att lägga mer än 1000 kronor på en partners julklapp och 64 % uppgav sig spendera mer än 2000 kronor på julklappar årligen. När det kommer till de populäraste julklapparna hade dock inte prislappen något större inflytande. Vinnarna i denna kategori var upplevelser och personliga presenter – ’Något personligt/hemmagjort ’ låg i topp två hos båda könen – den gamla klyschan att det är tanken som räknas visar sig alltså stämma!

Billig parfym sämsta julklappen

När det kom till vilka klappar vi aldrig skulle ge till en ny partner partner så ansåg båda könen att billig parfym var den mest otänkbara julklappen med hela 80 % som röstade mot, tätt följt av sexleksaker, djur och gymkort.

Julen fortfarande magisk

När det kommer till jakten på kärlek så uppgav 63 % av singlarna att det känns extra viktigt att ha en partner under jul och nyår men bara 42 % sade sig aktivt söka efter partner under denna årstid. Slutligen så uppgav över hälften (59 %) av de svarande att julens magi inte försvinner med åren utan att den fortfarande är magisk och spännande!

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.Har du frågor eller funderingar? Hör gärna avdig till [email protected]