Kärlek utan sex?

Kärlek utan sex - eDarling

PRESSMEDDELANDE eD logo

1:a Oktober 2014

Kärlek utan sex? Otänkbart för de flesta

80% anser att sex krävs för långvarig kärlek

BERLIN. I den senaste studien gjord av eDarling så ger 588 deltagare tummen ner till ett sexlöst förhållande. När singlar tillfrågades om vilken roll som sex spelar för ett långt förhållande så var de flesta eniga; hela 80% tror inte att ett seriöst, långsiktigt förhållande kan uppehållas utan sex.

Resultaten av denna studie avslöjar hur viktigt sex är för ett lyckligt förhållande. Nästan 80 % tror att ett bra förhållande är beroende av ett frekvent sexliv och en majoritet (56 %) förnekar att sexuell åtrå minskas av ålder eller genom att tillbringa många år tillsammans. Och, när det kommer till den perfekta mängden sex, så verkar män och kvinnor vara på samma sida: 65 % av kvinnorna och 69 % av männen anser att sex flera gånger i veckan är den ideala mängden för ett bra förhållande.

Ett sexlöst förhållande otänkbart för de flesta singlar

Att ha ett sexlöst förhållande verkar onekligen vara ett otänkbart för majoriteten av singlar. Hela 68 % sa att de inte kunde tänka sig att ha ett seriöst förhållande med någon som inte vill ha sex alls. Här finner vi även några intressanta skillnader i hur män och kvinnor ser på saken: medan 27 % av männen skulle kunna tänka sig ett sådant förhållande så länge som de tilläts att ha andra sexuella partners, tyckte bara 12 % av kvinnorna att detta var ett godtagbart alternativ.

Kärlek utan sex

Så länge kan vi vänta på sex

Även om kvinnliga singlar inte är så intresserade av polygami, så avslöjade studien att de ändå var mer otåliga när det kommer till att vänta med sex. När de tillfrågades om hur länge de skulle kunna tänka sig att vänta med att ta steget i ett nytt förhållande, sade sig 55 % männen sig vara villiga att vänta så länge som det behövs, vilket fick medhåll av endast 39 % av kvinnorna; 40 % ville ha sex inom de första få veckorna.

Trots att deltagarna var rörande eniga om att de ville ha ett sexfyllt förhållande, så sade sig 50 % av de som lever eller har levt i ett sexlöst förhållande att de stannat med sin partner i över ett år.

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]