Internationella kyssdagen – är du en bra kyssare?

Kyssdagen med eDarling

PRESSMEDDELANDEeD logo

4:e juli 2014

Internationella kyssdagen

I samband med den Internationella kyssdagen den 6:e juli så pratade eDarling med kyss och kroppsspråk-experten Katia Loisel för att ta reda på vilka som är de värsta misstagen vi gör när det kommer till kyssande.

”När det kommer till att få en andra dejt eller ett långvarigt förhållande, så kan dåligt kyssande vara den ultimata deal breakern. En studie gjord av psykologi professorn Gordon Gallup fann man att 66% av kvinnor och 59% av män som deltog i undersökningen hade gjort slut med någon på grund av att deras partner inte var bra på att kyssas’, säger Loisel.

Här är Loisel’s topp 5 kyss-förbud:

Den slaskiga kyssen: Det är vanligtvis män som kör med den slaskiga kyssen med öppen mun då detta utlöser testosteron. Detta kan hjälpa kvinnor att komma i rätt stämning… men försök att inte gapa efter för mycket.

Den döda fisken: Ingen kyss är lika avtändande som den döda fisken. Att kyssas är ett spel som bäst spelas av två, så om du njuter – sitt inte bara där, visa lite entusiasm och låt din partner veta att du också tycker om det!

Tungan ner i halsen: Hur oemotståndlig den du kysser än är, försök att inte omvandla ert hångel till en tävling för att se vem som kan hålla andan längst.

Den snabba tungan: Att sticka in din tunga in och ut som en orm kommer troligtvis inte ge dig en andra dejt. Studier visar att män ratar tungkyssande högre än kvinnor, så krydda till det genom att alternera mellan intensiva kyssar och mer långsamma, sensuella kyssar.

Den hårda kyssen: Undvik att dyka in i den hårda kyssen (som vanligtvis ackompanjeras av ett lätt dragande av hår och att bli upptryckt mot en hård yta) om du inte testat vattnet först.

Loisel säger att vikten av en bra kyss inte kan understrykas nog. ”I tillägg till att en bra kyss kan lämna oss med en känsla av att vara i sjunde himlen, så har forskning visat att kyssande förbättrar den uppfattade tillfredsställheten av ett förhållande ochsjälvförtroende, minskar stress samt boostar våra immunsystem. Under en het, passionerad kyss väcks alla våra sinnen till liv och förmedlar information om vår genetik och kompatibilitet. Denna information hjälper oss att ta ett undermedvetet beslut om vår den vi kysser med är en passande partner.”

Om eDarling
eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009. Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]