Känslomässig vs. sexuell otrohet – vilken är värst?

Otrohet

PRESSMEDDELANDEeD logo

7:e Augusti 2014

Känslomässig vs. sexuell otrohet – vilken är värst?

BERLIN. Vilket skulle vara värre: om din partner var sexuellt otrogen med någon annan eller blev känslomässigt involverad? I eDarlings senaste undersökning, där 606 Skandinaviska singlar medverkade, fann vi några anmärkningsvärda skillnader i hur män och kvinnor ser på otrohet. Män fann sexuell otrohet värre än kvinnor som inte stod ut med tanken på att deras partner skulle få känslor för någon annan. Otrohet undersökning - eDarling

49% av de tillfrågade svenska männen ansåg sexuell otrohet vara värre, jämfört med 63% av kvinnor som fann känslomässig otrohet svårare att acceptera. Trots deras skilda åsikter om vilken slags otrohet som är värst, så visade sig kvinnor vara de som är mer benägna att vara sexuellt otrogna (40% hade varit det i det förflutna jämfört med 33% av männen). Medan kvinnor är mer troliga att bedriva känslomässig otrohet, 54% sa att de blivit kära i någon annan under ett förhållande, jämfört med endast 9% av männen.

Varför är man otrogen?

Undersökningen ifrågasatte även de medverkandes orsak för sin otrohet och fann att könen skiljer sig även här. 36% av de svenska männen som uppgav att de någon gång varit otrogna hade svårt att identifiera exakt varför medan ytterligare 45% sade sig ha känt sig uttråkade i sitt förhållande. En minoritet (9%) sade sig göra det för hämnd medan 9% avslöjade att det var en annan kärlek som fick som fick dem att agera. 13% var inte ångerfulla och sa att de skulle kunna göra det igen. I kvinnornas fall så sade sig 34% varit uttråkade i sitt dåvarande förhållande. ”Det fanns inget särskilt skäl det bara hände” fick medhåll av enbart 20% av kvinnorna.

Offer för otrohet: vad är nästa steg?

70% av de tillfrågade Skandinaviska singlarna skulle avsluta ett förhållande om deras partner var otrogen. De nominerade samstämmigt trohet, ärlighet och pålitlighet som de viktigaste egenskaperna hos en partner och medgav att de hade vänt sig till online dating efter ha vägrat att förlåta otrohet i ett tidigare förhållande. 92% ansåg online dating resultera i mer dejtande, varav 70% ansåg att lojalitet är en viktigare egenskap för de som nätdejtar än för andra singlar.

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009. Har du frågor eller funderingar? Hör gärna avdig till [email protected]