Sex på jobbet – hur ofta händer det?

PRESSMEDDELANDE

Berlin 13 December 2013

Sex på jobbet – hur ofta händer det?

Lagom till julfesternas tid så har den brittiska tvillingsidan till eDarling intervjuat 191 singlar om deras sexuella erfarenheter på jobbet, studien visade att män är mycket mer villiga att ta steget och faktiskt genomföra sina fantasier på arbetsplatsen än kvinnor.

Varje december anordnas det otaliga julfester på arbetsplatser landet runt och chansen till romantik höjs avsevärt, men hur ofta har egentligen folk sex på jobbet? Enligt undersökningen så har 25 % av alla män någon gång haft sex på jobbet jämfört med 14 % av kvinnorna. Siffran skiljer sig rätt rejält bland kvinnor och män även fast sexuella fantasier om en kollega och rutinmässigt flirtande är mer jämt bland könen: 61 % av männen och 56 % av kvinnorna.

Män är dock mer villiga att ta det steget då 52 % av männen uppgav att de skulle fullfölja fantasin – till skillnad från enbart 21 % av kvinnorna.

Favoritplatserna för en romans på kontoret är de som erbjuder avskildhet; i stängda konferensrum och personliga kontor. Dessa var de platserna som det fantiserades mest om med 14 % av männen och 8 % av kvinnorna som minst en gång hade haft sex på kontoret, och 9 % i ett konferensrum.

Så hur är det med de ”klassiska“ platserna att ha sex på arbetsplatsen? Bara 2 % av kvinnorna och 14 % av männen anser att kopieringsmaskinen är en attraktiv plats. Hissen är lika opopulär – endast 1 % av kvinnorna uppgav att de hade haft sex där och de lockar till bara 17 % av männen och 11 % av kvinnorna. Förrådet är platsen som uppfyller stereotypen mest: 37 % av männen och 13 % av kvinnorna skulle vara intresserade av en romans där – trots att endast 2 % av kvinnorna och 9 % av männen har faktiskt gjort det, hittills.

Om eDarling

eDarling.se är en sajt för singlar som vill träffa andra seriösa singlar. Sajten har funnits i Sverige sedan 11 maj 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. Förutom i Sverige finns eDarling i 20 andra europeiska länder.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]